Fase 1
Fase 1 (Foto: Aangeleverd)

Groot onderhoud IJdoornlaan

LANDSMEER - Tussen 13 juli en 10 augustus wordt de IJdoornlaan vanaf het Zuideinde tot aan de gemeente Amsterdam vervangen. Het is de belangrijkste verkeersader van Landsmeer. Daarom zullen de werkzaamheden een grote impact hebben op de inwoners en ondernemers van Landsmeer en ook op doorgaand verkeer vanuit de omgeving.

Om de hinder voor Landsmeerders en anderen zoveel mogelijk te beperken, vinden deze werkzaamheden in de zomervakantie plaats. Daarnaast wordt er 24 uur per dag gewerkt om de periode zo kort mogelijk te houden.

Vooral in de periode van 31 juli tot en met 10 augustus is de overlast groot, omdat dit samenvalt met het groot onderhoud van de A10 Noord buitenring richting Zaanstad/Coentunnel. Niet ideaal, maar daarna zijn de inwoners wel in één keer van alle overlast af.

Van 13 juli tot en met 10 augustus 2020 wordt de IJdoornlaan in Landsmeer vanaf het Zuideinde tot aan de gemeente Amsterdam vervangen. Dit gebeurt in 2 fases:

FASE I (13 tot 31 juli 2020): het gedeelte kruispunt A10 op-/afrit tot aan het gemeentebord Landsmeer van Amsterdam, voor het A10 viaduct en langs het tankstation. Landsmeer is bereikbaar vanaf de A10 via afslag S117. Ook de andere toegangswegen van Landsmeer zijn dan gewoon bereikbaar. Om naar de ring te gaan kan men rijden via het Zuideinde en de IJdoornlaan.

FASE II (31 juli tot 10 augustus 2020): het gedeelte Zuideinde tot en met het kruispunt A10 op-/afrit ( A10 Noord buitenring richting Zaanstad/Coentunnel is eveneens dicht). Landsmeer is bereikbaar via drie routes: de Haal, Purmerend en de Van Beekstraat.

Met name in fase 2 is er grote overlast, omdat zowel de A10 oprit niet te bereiken is als de IJdoornlaan naar Amsterdam. Hiervoor zijn twee omleidingen aangegeven. Ook het vrachtverkeer en fietsers zullen omgeleid worden.

Tijdens fase 2 wordt het verkeer van en naar Landsmeer omgeleid, via de Haal ( Noord- West) en de Van Beekstraat ( Oost-Zuid ). Deze fase 2 wordt kort en intensief uitgevoerd; er wordt 24 uur per dag gewerkt. In de week van 31 juli tot en met 1 augustus zijn de camera’s naar Purmerend en die op de Haal worden niet uitgelezen. Het benzinestation aan de IJdoornlaan is gesloten vanaf 20 juli tot einde werkzaamheden.

Het vrachtverkeer naar Amsterdam wordt in fase 2 doorgeleid via de bus sluis van het Zuideinde. Het busverkeer kan gewoon via de bussluis blijven rijden en rijden in principe haar gewone diensten.

Ook fietsers hebben overlast. Het is niet verantwoord om én bus én vrachtverkeer, samen met fietsers door de sluis te laten rijden. Fietsers van en naar Amsterdam worden omgeleid via het Pieter Weerspad en Amsterdamse pad.

Inwoners kunnen vragen stellen via: IJdoornlaan@boskalis.com. Informatie over het onderhoud aan de A10 Noord: 0800-8002 (gratis).