Musicaljeugd krijgt ruimte in Zaantheater

ZAANSTAD - De huidige crisis is een vreselijke klap voor cultuur, maar biedt ook onverwachte mogelijkheden. Bijvoorbeeld om als jonge theatermaker bij Theater MUS je musical te presenteren in het Zaantheater. Zondag 27 juni staan alsnog uitvoeringen van de musicals Minoesjjjj, Assepoes iPhone en GLEE op de agenda. De presentaties vinden plaats in de Forbozaal van het Zaantheater, zodat er maximaal 30 familieleden en vrienden van kunnen genieten.

De musicalpresentaties van de lessen die Theater MUS bij FluXus verzorgt, zouden eerder al bij FluXus zelf plaatsvinden, maar konden door de coronamaatregelen niet doorgaan. Nu de zalen in het Zaantheater veelal leeg staan, werd een nieuwe match gevonden.

Barbera de Bruijn en Eszter Triz van theater MUS: “Wij hebben afgelopen Corona-periode alles op alles gezet om de lessen te continueren en ons hard gemaakt om onze leerlingen toch te kunnen laten stralen op een podium. Wij wisten dat er zalen leeg stonden in het theater en hebben toen FluXus coördinator Sander benaderd, hij werkt ook bij het Zaantheater. Heel fijn dat hij ons heeft kunnen koppelen.”

MINOESJJJ is een musical vol katten en wordt uitgevoerd door vier groepen leerlingen van Theater MUS in de leeftijd van 7 tot en met 9 jaar. De leerlingen van 10 tot 12 jaar spelen het hilarische stuk Assepoes, naar het klassieke sprookje.