Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Hoe gaat het nu met...?

NOORD - Nieuwsgierig hoe het met de mensen in Amsterdam-Noord gaat? Hoe zij deze coronatijd doorkomen? Stichting Noorderpark is bezig met een serie interviews met allerlei mensen die actief bij het park betrokken zijn.

Het is een manier om elkaar te laten weten hoe het gaat. Hoe iemand bijvoorbeeld omgaat met de gedragsregels, maar ook om elkaar te attenderen op initiatieven en een hart onder de riem te steken.

Interviews rondom Noorderpark tijdens coronatijd

Daarom delen wij de komende weken een aantal verhalen in het Noord-Amsterdams Nieuwsblad. Deze week is Melvin Stigter van het groenbeheer van onder meer het Noorderpark aan het woord:


"Ik woon op de Buiksloterdijk en ik ben meewerkend voorman Groen van Stadswerken van team Noord. Met mij gaat het goed! Ik ben gezond op het moment, gelukkig. En ik ben veel buiten aan het werk, doordat er veel overleggen uitgevallen zijn. We hebben een mooi droog voorjaar gelukkig, dat het werk gemakkelijker maakt. Ik werk vooral níet binnen en dat is deze periode heel lekker. Momenteel zijn we vooral aan het schoffelen, wieden en opruimen, ik werk nu in het Vliegenbos.

Ik kijk ook veel rond in het Noorderpark, de stinzenbollen zijn prachtig en de bosanemonen gaan goed. Dat is heel leuk om te zien. Ook de vaste planten doen het goed. Waar ik ook heel blij van word is een groepje meisjes tussen de 8 en 11 jaar die dagelijks in het Speelbos te vinden zijn. Ze hebben een hut en zijn in de weer met een pannetje en fluitekruid, heerlijk om te zien hoe zij écht aan het spelen zijn. Wat ik mis is mijn koor. Het zingen met de koorleden mis ik echt. Ik moet natuurlijk oefenen maar dat houd ik maar moeilijk vol alleen.


Wat ik mensen zou willen vragen is dat wanneer ze een blokje om gaan, ze wat aandacht en zorg zouden willen steken in hun eigen buurtje door takken en vuil op te ruimen. In Noord zijn veel kleine bosplantsoentjes, stroken groen met kleine en grote bomen. Het is een fijn klusje om in je eentje te doen, en het levert een fijne leefomgeving op.

Tot slot heb ik nog een tip: Ga vooral ’s ochtends vroeg rond 6.00 uur wandelen in bijvoorbeeld het Breekpark of het Rietland. Het is één groot vogelconcert, daar word je blij van!"


Meer interviews lezen? Kijk op Facebook bij 'Noorderpark Leeft'. Zie voor meer informatie ook www.noorderpark.nl.