Deelname bloemencorso Roelofarendsveen bij Vilain & Gai, 2018.
Deelname bloemencorso Roelofarendsveen bij Vilain & Gai, 2018. (Foto: aangeleverd)

Allereerste éénmansbloemencorso

NOORD - Beeldend kunstenaar Teun Castelein loopt vanaf 28 april maandelijks met een éénmansbloemencorso van kunstenaarsduo Castelein & Strengholt door Amsterdam-Noord. Wat is dat, een eenmansbloemencorso? Dat is een bloemencorso, maar dan aangepast aan de Covid-19 voorschriften.

Het bekijken van de corso's kan op veilige afstand van elkaar


Zoals iedereen weet, zijn er dit jaar geen evenementen, dus ook geen bloemencorso’s. En dat kunnen Teun en kompaan Sasja Strengholt als liefhebbers van deze traditie natuurlijk niet laten gebeuren. Op www.facebook.com/modestraat maken ze de corsoroutes bekend die Teun Castelein steeds tussen 15.00 en 17.00 uur gaat lopen. Het bekijken van de corso's kan op veilige afstand van elkaar, vanaf het balkon, vanachter het raam of vanuit de tuin.


Dit corona-corso is de eerste van een serie solo-corso’s die Teun Castelein met partner in crime en flower-powerhouse Sasja Strengholt maakt, in samenwerking met buurtbewoners uit Amsterdam-Noord en met de Modestraat. De corso's vertrekken steeds vanuit het hoofdkwartier van de Modestraat op het Buikslotermeerplein 15-17 in Amsterdam-Noord.

Verrassing

Aan het eind van elk corso doneren ze het bloemensculptuur als verrassing aan iemand die dat volgens een andere Amsterdam-Noorderling heel erg verdient. Ben je een Amsterdam-Noorderling en wil je bij de Modestraat samen met Teun Castelein en Sasja Strengholt ook een solo-corso ontwerpen en aan een bijzonder iemand cadeau geven? Stuur dan een mail naar Merel Verbrugge: communicatie@broedstraten.nl.