De genomineerden, bestuursleden, vertegenwoordigster van de gemeente Zaanstads en gastspreekster van vorig jaar.
De genomineerden, bestuursleden, vertegenwoordigster van de gemeente Zaanstads en gastspreekster van vorig jaar. (Foto: Dirk Karten)

Nieuwe thema Zaanse zakenvrouwen: ‘Klaar voor de toekomst!’

ZAANSTREEK – Voorlopig gaat het gewoon door: het ZaanLinQ Event 2020. De tiende editie staat op stapel onder het motto Klaar voor de toekomst! Dit jaar reikt de Green Business Club Zaanstad op ons Event de Duurzaan Award uit. “Met André Kuipers als spreker past de Duurzaan Award ook prima in het programma en het Event krijgt hiermee een (extra) groen tintje”, zegt ZaanLinQ-bestuurslid Linda Tuijn.

Dinsdag 16 juni vindt de jubileumeditie plaats van hét Zaanse zaken(netwerk)event van 2020: het ZaanLinQ Event. Als vanouds in de grote zaal van het Zaantheater.

Dinsdag 16 juni: tiende editie ZaanLinQ Event

“Met ons thema Klaar voor de toekomst verwijzen we naar milieu/duurzaamheid. Maar ook naar ons inmiddels 180 zakenvrouwen tellende netwerk. Dat met een nieuw bestuur vol vertrouwen de toekomst tegemoet kan zien”, stelt Linda. Het bestuur stapt niet op uit onvrede, maar vond het na vijf jaar tijd voor vernieuwing.

De bezoeker aan het ZaanLinQ Event 2020 kan rekenen op vaste onderdelen als de verkiezing van de Zaanse Zakenvrouw van het jaar. “De nominaties stroomden binnen, de verkiezing leeft goed bij de Zaanse onderneemsters. We zijn nu bezig met de longlist. Maar je moet tot begin mei wachten tot we de short-list met de genomineerden voorstellen”, aldus Linda gedecideerd.

De jury zal uiteindelijk beslissen wie deze eervolle onderscheiding naar huis mee mag nemen. Altijd een spannend moment want de titel helpt sterk mee aan een grotere naamsbekendheid.

Duurzaan Award

Naast deze onderscheiding wordt er nog een prijs uitgereikt tijdens het Event: de Duurzaan Award. Deze is voor de Zaanse onderneming die op een duurzame manier het verschil maakt. Het gaat daarbij om een Zaanse onderneming die niet alleen praat over duurzaamheid, maar ook daadwerkelijk iets doet. En op die manier een voorbeeld is voor andere ondernemers om duurzamer te werken.

De Duurzaan Award wordt voor de vijfde keer uitreikt. Uit de kandidaten - die zich onder meer onderscheiden op het gebied van vermindering van het energiegebruik, CO2-reductie, opwekking van duurzame energie en verlaging van de afvalstroom - wordt een longlist opgesteld. Dan volgt een strengere selectie waarbij een vakjury op basis van deze tweede ronde drie finalisten kiest. Die mogen pitchen tijdens het ZaanLinQ event. Zie ook: http://greenbusinessclub.nl/zaanstad/agenda/uitreiking-duurzaan-award/

De Green Business Club is in Zaanstad ontstaan vanuit de gemeente Zaanstad en Green Business Club Nederland. Mobiliteit, circulaire economie en energie zijn thema’s die hoog op de agenda van deze club staan. Onder andere ING, GZ Office Xperience, Cabot en ENGIE hebben zich vervolgens aangesloten. Zie ook: http://greenbusinessclub.nl/zaanstad/

Anita Witzier gastvrouw

Dit jaar is Anita Witzier gastvrouw. Een waardige opvolgster van Elly Lust en Angela Groothuizen die haar onder meer voorgingen. Anita Witzier is onder meer bekend van televisieprogramma’s als Memories, Anita wordt Opgenomen en als deelneemster in het programma Wie is de mol? Anita zal ook de genomineerde Zaanse Zakenvrouwen kort interviewen.

André Kuipers

Linda: “Naast deze uitstekende gastvrouw zijn we blij een topspreker te kunnen regelen: André Kuipers. De eerste Nederlander die twee ruimtemissies op zijn naam heeft staan en de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis maakte. Hij vertelt over ‘galactisch ondernemen’. Linda: “Hij vertelt een sterk inspirerend verhaal zonder belerend over te komen. Een mannelijke spreker maakt tevens duidelijk: op het ZaanLinQ Event zijn ook zakenmannen welkom.”

Drukte in de foyer tijdens de vorige editie van het ZaanLinQ Event.