Gratis hulp bij vragen over de overheid

ZAANSTREEK - Nu de vestigingen van De Bieb weer open zijn, kunnen inwoners van de Zaanstreek ook weer terecht bij het gratis informatiepunt in De Bieb. De deskundige medewerkers helpen iedereen die vragen heeft over of zaken wil regelen rond de (lokale) overheid.

Zo krijgen inwoners direct hulp bij onder andere websites van overheid en gemeente, websites voor zorg, taalles in de buurt, toeslagen en boetes en E-books.

Gratis voor iedereen

Het Informatiepunt is van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 15.00 uur bereikbaar op (075) 617 22 52. In verband met de veiligheidsmaatregelen rond corona kan men alleen op afspraak langskomen bij het Informatiepunt. Het Informatiepunt is altijd gratis en men hoeft geen lid te zijn van De Bieb.

Achtergrond

Het Informatiepunt is een initiatief van verschillende overheidsorganisaties, waaronder de Belastingdienst, UWV en SVB. Zij hebben bibliotheken opdracht gegeven een Informatiepunt in te richten, zodat hun klanten beter geholpen kunnen worden bij het gebruik van hun websites. Deze hulpfunctie vinden ze een geschikte taak voor bibliotheken, omdat de openbare bibliotheek een voor iedereen bekende instelling is, laagdrempelig en betrouwbaar. Daarnaast past het Informatiepunt bij de taak die bibliotheken al uitvoeren: trainingen aanbieden op het gebied van de bestrijding van (digitale) laaggeletterdheid.