Geen werk. De laptop, gsm en bril kunnen in ruste blijven....
Geen werk. De laptop, gsm en bril kunnen in ruste blijven.... (Foto: Jesus Kiteque)

WW-uitkeringen in Noord-Holland stijgen

NOORD-Holland - Het lag voor de hand door de coronacrisi: in de meeste Noord-Hollandse regio’s is het aantal WW-uitkeringen in de maand juni verder gestegen. Alleen in de regio Noord-Holland Noord werden de afgelopen maand iets minder WW-uitkeringen verstrekt.

In Zaanstreek/Waterland was de stijging met 2,3% het grootst. In Zuid-Kennemerland en IJmond steeg het aantal uitkeringen met 2,0%. In Noord-Holland Noord nam het aantal WW-uitkeringen licht af, waarschijnlijk veroorzaakt door seizoensinvloeden. Daar werden afgelopen maand 0,3% minder WW-uitkeringen verstrekt.

Daling bij horeca-uitkeringen

Noord-Holland Noord laat ten opzichte van vorige maand een kleine daling zien in het aantal WW-uitkeringen aan horeca personeel. Het langzaam op gang komen van het toerisme en de daarbij horende horeca is daar debet aan. Zowel in de andere twee regio’s als landelijk steeg het aantal WW-uitkeringen in de horeca nog aanzienlijk. Ook landelijk was een lichte daling van het aantal WW-uitkeringen te zien (-0,2%).

Grote stijging

Hoewel de stijging van het aantal WW-uitkeringen lijkt te stabiliseren is het aantal in vergelijking met vorig jaar fors toegenomen. In Noord-Holland Noord werden in juni 9.732 WW-uitkeringen verstrekt, 23,4% meer dan een jaar geleden.

Zaanstreek-Waterland

In Zaanstreek/Waterland nam het aantal WW-uitkeringen met 31% toe naar 5.866, terwijl Zuid-Kennemerland en IJmond met 31,8% naar 6.473 uitkeringen de sterkste toename liet zien.