Bandoneonist Carel Kraayenhof brengt zaterdag 25 juli zijn soloprogramma Ongehoorde muziek.
Bandoneonist Carel Kraayenhof brengt zaterdag 25 juli zijn soloprogramma Ongehoorde muziek. (Foto: aangeleverd)

Carel Kraayenhof brengt 'Ongehoorde muziek'

ZAANDAM - Bandoneonist Carel Kraayenhof komt op zaterdag 25 juli met zijn soloprogramma Ongehoorde muziek naar de Bullekerk, Westzijde 75.

Zoals de meesten van ons bracht hij de laatste maanden noodgedwongen door in zijn huis en tuin in de landelijke omgeving van de Beemster, zijn ‘Hollandse pampa’. Na dertig jaar sextet en tien jaar als duo met pianist Juan Pablo Dobal, keert Carel Kraayenhof terug naar waar het begon: met zijn bandoneon op schoot in de huiskamer. In zijn soloprogramma speelt hij nieuwe composities en arrangementen die eerder niet of nauwelijks te horen waren. Een rijkdom aan tango’s en folkloremuziek, maar ook klassiek en pop komt om de hoek kijken.

In de afgelopen maanden veroorzaakte zijn leeggelopen agenda onbedoeld een grote vrijheid, en langzamerhand keerde Carel terug naar zijn muzikale roots, zijn eerste kennismaking met de piano toen hij acht jaar oud was. Later, op zijn achttiende, begon hij concertina en trekharmonica te spelen. Uiteindelijk leidde zijn liefde voor de muziek tot zijn ontdekking van de bandoneon. Aanvang 20.00 uur, tickets 20 euro en zijn verkrijgbaar via www.bullekerk.nl.

Bandoneonist Carel Kraayenhof brengt zaterdag 25 juli zijn soloprogramma Ongehoorde muziek.