...relaties vergelijken met gebak?...
...relaties vergelijken met gebak?... (Foto: aangeleverd)

Muziektheater met gulle lach en traan(tje)

(VERVOLG VAN VOORPAGINA)

REGIO - “Zo goed dat we nu ook in P3 in Purmerend een voorstelling willen gaan geven. Dat doen we op zondag 20 september om 14.15 uur. Kaarten kosten ook daar € 15,- en zijn te bestellen via www.p3purmerend.nl", zegt Jan tevreden.

Daarmee gaat Stella voor eigen stadsgenoten optreden. Ze is van huis uit docent maar stapte twaalf jaar geleden over van loondienstbaan naar een ongewis bestaan als zelfstandig regisseur en theaterproducent. Zelf relativeert ze de stap door nuchter te stellen ‘als ik niet zo slagen, kon ik zo weer voor de klas staan.’

Haar stap bleek gelukkig een succesvolle. Daarnaast is ze altijd blijven zingen. “Ik zong als kind al en doe dat tot op de dag van vandaag.” Dat doet Stella – net als Jan – niet onverdienstelijk. Zo werd ze voor haar optreden in Heerlijk duurt het langst landelijk genomineerd voor de beste vrouwelijke hoofdrol.

Meer dan volkszanger

Jan Sjouwerman liet de afgelopen jaren al zien meer te kunnen dan optreden als volkszanger. Zo schitterde hij in unieke producties als De Zaanse Passion waar hij in de huid kroop van koning Pilatus. De Zaanse zanger vertolkt ook een rol in de musical De Jantjes, een productie die maart 2021 op de rol staat. Zo heeft hij inmiddels de nodige ervaring als toneelspeler opgebouwd.

Herkenbaar

Rest de vraag ‘waarom zou ik naar de voorstelling komen kijken/luisteren?

“Waarom niet?”, pareert Jan gevat. “Aan de snelle verkoop van de kaarten merken we dat mensen weer graag naar het theater willen. Daarnaast staat Of ik nog een relatie wil ook voor heerlijk lachen om vaak herkenbare situaties uit je eigen relatie (of de zoektocht naar) en uiteraard mooie liedjes.”

“Misschien ook goed om te weten: de voorstelling is wel corona-veilig te bezoeken, maar COVID-19 komt er niet in voor”, besluit Stella.

...liefde op het eerste gezicht...