Vinny: "Als directeur van de Melkweg verkoop ik per direct het pand en ga ik voor altijd op vakantie."
Vinny: "Als directeur van de Melkweg verkoop ik per direct het pand en ga ik voor altijd op vakantie." (Foto: Marc Elisabeth)

Melkweg projecteert portretten op gevel

AMSTERDAM - In het kader van Melkwegs vijftigste verjaardag brengt Melkweg Expo een ode aan haar publiek. Melkweg Expo draait de spotlight om en nodigde fotografen uit om nieuw werk te maken met de bezoeker in de hoofdrol, om zo een glimp op te vangen van wie zij zijn. De Melkweg in Amsterdam sluit dan wel de deuren voor publiek tot eind 2020, haar publiek sloot ze eerder al in het hart. De foto's van de bezoekers zijn elke avond van 20 november tot 31 december te bewonderen aan de hoofdingang van de Melkweg, waar ze geprojecteerd worden op de gevel.

Melkweg plaatst haar bezoekers letterlijk in de schijnwerpers


In donkere tijden plaatst Melkweg haar bezoekers letterlijk in de schijnwerpers door hun portretten op de Melkweg te projecteren. Starring You is naast een presentatie van het Melkwegpubliek, net zo goed een presentatie van talentvolle fotografen, die op hun manier in hun karakteristieke stijl te werk gaan. Ze zochten de bezoekers uit tijdens concerten in de Melkweg en portretteerden hen later op locatie. De modellen poseerden geduldig, terwijl de grens tussen roem en het dagelijkse leven vervaagde. De geportretteerden werden onderworpen aan enkele vragen zoals hun plannen als directeur van de Melkweg of hun visie op uitgaan over 50 jaar. De antwoorden worden in een online presentatie en bij de projectie gepubliceerd. Starring You is een lofzang aan het publiek: een bonte verzameling mensen, zo breed en divers als de Melkweg en haar programma.

De projectie is bij de hoofdingang van de Melkweg, Lijnbaansgracht 234a, van 17.00 tot 01.00 uur. Deze tentoonstelling zou oorspronkelijk in maart 2020 openen maar werd verplaatst wegens de lockdown.