Huurverhoging van sportaccommodaties is uitgesteld. Goed nieuws voor sportclubs in Noord.
Huurverhoging van sportaccommodaties is uitgesteld. Goed nieuws voor sportclubs in Noord. (Foto: Gemeente Amsterdam)

Huurverhoging clubs uitgesteld

Goed nieuws voor sportclubs in Noord

NOORD - De huurverhoging voor sportaccommodaties die voor 1 augustus gepland stond, wordt uitgesteld tot 1 januari 2021.

Huurders van sportaccommodaties, zoals sportclubs, beleven door de coronacrisis moeilijke tijden. Hoewel kinderen tot en met 18 jaar weer mogen sporten, is dit maar een deel van alle sporters. Bovendien geldt dit alleen voor buitensporten. Ook hoe het seizoen na de zomer eruit gaat zien, is voor veel clubs nog onzeker.

Een woordvoerder laat weten: "We ontvangen veel signalen van sportclubs die het moeilijk hebben door de maatregelen. Om sportclubs en -aanbieders nu tegemoet te komen, stelden we eerder het innen van de huur al uit. Daarnaast hebben we nu ook besloten de tariefsverhoging voor de huur van binnen- en buitensportaccommodaties uit te stellen.

Waarom dan toch in januari 2021 een huurverhoging doorvoeren? "De kosten voor het beheer en onderhoud van onze sporthallen en -zalen, sportparken en zwembaden zijn de laatste jaren hard gestegen. Toch zijn de tarieven voor de huur van accommodaties sinds 2016 gelijk gebleven. Daarom werd in maart besloten om de huurtarieven van de binnen- en buitensportaccommodaties te verhogen.

De inkomsten van de huurverhoging zijn absoluut nodig om het huidige sportaanbod en de huidige kwaliteit behouden."