Afbeelding
(Foto: (Tekening: Henk Veen))

Corona zorgt ook voor aandacht voor elkaar

REGIO - Niet alles is slecht aan de uitbraak van het coronavirus. Zo ontstaan er her en der acties in omzien naar elkaar. En aandacht voor ouderen die in een sociaal isolement dreigen te komen. Fysiek contact voor deze doelgroep wordt ten sterkste ontraden, maar een digitaal kattenbelletje of via publicatie in de krant kan natuurlijk wel altijd.

Zo reageerde ook Marije Ponsioen met een warme groet naar haar oma (94). "Oma de Dood heeft het er erg moeilijk mee. Zij vergelijkt dit met de tijd in de oorlog en zegt 'het is net oorlog, maar dan zonder schieten.' En hoewel ze helder van geest is begrijpt ze er niets van dat zelfs haar eigen kinderen en kleinkinderen niet langs mogen komen. Hartbrekend wanneer ze dan zegt, 'kom maar wel hoor….ik moet toch ergens aan dood gaan", laat Marije weten. Die haar oma hierbij een veilig hart onder de riem steekt met de boodschap: "Lieve oma De Dood, hoewel we fysiek niet langs kunnen komen zijn we in gedachten altijd bij je! Dikke kus en knuf van AL je kinderen en (achter-) kleinkinderen."

'Flatten the curve'

Marije heeft ook de flatten the curve challenge gestart omdat veel kindjes hun verjaardag niet kunnen vieren en dus feestje afzeggen/uitstellen. "Op ingezonden foto's wordt de keuze van de deelnemer geschminkt en gepost de Facebookpagina van PonsiGrime. Uit de inzendingen wordt een winnaar gekozen die een schminker krijgt op zijn of haar uitgestelde feestje wanneer de corona ellende voorbij is. Klein initiatief, maar het brengt wel wat glimlachen tot stand en daar is het mij dan weet om te doen."

Kaartjes Rosariumhorst

Ria Kee Holkamp kwam op Facebook in actie voor de bewoners van het Rosariumhorst. Ze schreef: "Deze bewoners krijgen geen bezoek meer van hun familie of mantelzorgers. Laten wij zorgen dat de bewoners niet worden vergeten. Kinderen kunnen een kaartje maken en sturen naar de bewoners van het Rosariumhorst, Rosariumpark 2, 1561TV in Krommenie."

Hulp Voedselbank

De Voedselbank Zaanstreek is op zoek naar lang houdbaar voedsel. Met name pasta, rijst, alles in blik, ontbijtkoek en aardappelpuree. Brengen kan op dinsdag, woensdag of donderdag van 10.00 tot 13.00 uur op de Industrieweg 15C in Assendelft. Kratten staan klaar.

Actie Kapperij

De Kapperij, Jan van Riebeeckkade 10 in Wormerveer is al een week preventief gesloten. De onderneemster dacht aan krachten bundelen van ondernemers om het plaatsen van een paginagrote 'hulpflyer' mogelijk te maken. "Die kunnen (kwetsbare) mensen voor het raam hangen die hulp nodig hebben." Wie mee wil denken aan dit positieve initiatief kan bellen met 075 – 6286782 of info@dekapperijwormerveer.nl