Martijn Koning toch in Oostzaan

OOSTZAAN – Volgens de nieuwe corona- of Covid 19-maatregelen mogen er maximaal 30 personen in binnenruimtes zitten, dus ook in een theaterzaal. Afgelopen vrijdag stond Martijn Koning in De KunstGreep voor 30 aanwezigen. En Martijn had er plezier in.

In zijn nieuwe voorstelling 'Koning van de toekomst' vuurt hij met hoog tempo de grappen en hilarische observaties op het publiek af. En ja, dit was nog een zogenoemde try-out, dus wat er van overblijft in de echte voorstelling is altijd maar de vraag. Dan heeft dit publiek in ieder geval kunnen genieten van grappen, die later nooit meer iemand zal horen. Dat was in ieder geval een opmerking van Martijn zelf.

En natuurlijk zaten er grappen in over de huidige situatie met de coronamaatregelen. De handkus is strafbaar geworden en, nog erger, de 'luchtkus' is het nieuwe dreigement. En natuurlijk het mondkapje. Iedereen is knap omdat je maar de helft ziet. Wel afwachten tot het af gaat. Ook zijn eerste huisdier, een wandelende tak, kwam voorbij, het voordeel van het verstrekken van heroïne in een bejaardentehuis en nog veel meer.

Het publiek heeft zichtbaar genoten en dat lieten ze merken door een langdurig applaus. En bezoekers lieten ook na afloop weten dat zij uitermate tevreden waren dat dit toch mogelijk was. Na de voorstelling moest Martijn snel weg naar de talkshow Op1 van de NPO. Hierin gaf hij aan dat hij net uit theater De KunstGreep kwam en dat daar 30 heel leuke mensen zaten.

Er zijn meer voorstellingen die kunnen doorgaan. Dit wordt per voorstelling bekeken. Wie al een kaart heeft voor een voorstelling, worden hierover geïnformeerd. Houd verder de website in de gaten: https://www.theateroostzaan.nl/.