Els
Els (Foto: aangeleverd)

Hoe gaat het nu met...?

NOORD - Nieuwsgierig hoe het met de mensen in Amsterdam-Noord gaat? Hoe zij deze coronatijd doorkomen? Stichting Noorderpark is bezig met een serie interviews met allerlei mensen die actief bij het park betrokken zijn.

Het is een manier om elkaar te laten weten hoe het gaat. Hoe iemand bijvoorbeeld omgaat met de gedragsregels, maar ook om elkaar te attenderen op initiatieven en een hart onder de riem te steken.

Daarom delen wij de komende weken een aantal verhalen in het Noord-Amsterdams Nieuwsblad. Deze week is Els Bruinewoud uit de Vogelbuurt aan het woord:

"Sinds 3 jaar woon ik in de Vogelbuurt en dat bevalt me heel goed. Ik vind het een erg relaxte buurt met fijne sociale contacten. Mensen zeggen hier nog hallo tegen elkaar op straat en vragen hoe het met je gaat, dat is heel prettig. Veel mensen kennen me, omdat ik huis- en tuinklussen doe op basis van ruildiensten en ik beheer een grote binnentuin in een huizenblok. Verder doe ik af en toe vrijwilligerswerk bij de Roze tanker in het Noorderpark, dat ligt nu tijdelijk stil door Corona. En ja, ik val ook wel op met mijn vespakar en mijn papegaai. Wat betreft de Corona-omstandigheden gaat het goed met me. Ik ben heel creatief en sportief, dus altijd wat te doen en mijn buitenklussen gaan gewoon door. In tuinen werk ik meestal alleen en is er ook goed afstand te houden met de bewoner. Verder fiets ik veel, dus ik ben eigenlijk bijna de hele dag buiten. Daarnaast beschilder ik leren jacks en maak ik kleding en tassen van spijkerstof (facebook.com/prettyinpanther). Ik heb al een paar jaar een relaxed ritme, dus daar is niets in veranderd. Ik probeer stressvrij te leven en dat gaat eigenlijk alleen maar makkelijker sinds Corona. Bij veel mensen is nu de druk van het dagelijks leven weggevallen. Ik begrijp dat dit wennen is, maar ik hoop dat men er de positieve kant van gaat inzien. Dat mensen bewuster gaan leven, goed met zichzelf omgaan en met hun omgeving. Hun tijd met aandacht besteden. Zowel met anderen als met de natuur.

Wel mis ik het sociale contact met vrienden ‘s avonds en het uitgaan. Ik zie af en toe een vriendin ‘s avonds, maar dat je niemand kan omhelzen, vind ik erg lastig. En ja, eerlijk gezegd, vind ik het soms wel confronterend nu, dat ik geen partner heb. Het is fijn om dingen met een ander te delen. Dus geen live concerten nu, wat mis ik dat zeg, die energie die daar van uitgaat, heerlijk vind ik dat, dus nu fiets ik een rondje extra en mijn buren horen iets vaker mijn stereo. Mijn fietstochten gaan meestal door Waterland, die weidsheid vind ik heel ontspannend, er is nog ruimte en ik hou van de geur van het platteland. Bijna elke dag zie ik wel iets moois tijdens het fietsen, een bijzondere vogel, prachtige lucht, daar kan ik echt blij van worden. Als je goed om je heen kijkt in het leven is er altijd wel iets moois te ontdekken. Het geluk zit in kleine dingen."

Meer interviews lezen? Kijk op Facebook bij 'Noorderpark Leeft'. Zie voor meer informatie ook www.noorderpark.nl.