WomenMakeTheCity livecasts met vrouwen uit Noord.
WomenMakeTheCity livecasts met vrouwen uit Noord. (Foto: Pepijn Leupen)

Livecasts met vrouwen uit ons stadsdeel

NOORD - Wat als vrouwen de stad ontwerpen? Wat verandert er als je met een vrouwelijke blik naar de toekomst van de stad kijkt?

WomenMakeTheCity zorgt voor de vrouwelijke blik op de Omgevingsvisie 2050, de visie op de fysieke leefomgeving van Amsterdam, 25 mei staat Noord op de agenda. Hierin worden onderwerpen als groen, wonen, economie, gezondheid, cultuur en sociale voorzieningen behandeld. De visie wordt in 2021 vastgesteld in is bindend voor de ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen in het stadsdeel.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de evenementen van WomenMakeTheCity online te volgen via de website van Pakhuis de Zwijger. Tijdens de bijeenkomst wordt met vrouwen uit Noord gesproken over de waarden die voor hun stadsdeel belangrijk zijn. De livecast is voor iedereen te volgen door te klikken op de links. Aanmelden voor de tafelgesprekken (via Zoom) is voor vrouwen mogelijk via miriam@womenmakethecity.nl.

De vraag in wat voor stad we in 2050 willen leven, gaat niet alleen over gebouwen en openbare ruimte. Het gaat over een stad waar iedereen een plek heeft, veilig is en elkaar tegenkomt. De vrouwelijke blik is hierbij onmisbaar.

Maandag 25 mei, 19.00 - 21.30 uur. Gespreksleiders: Kirsten Zimmerman, Christa van Geffen, en Marthe Singelenberg. Moderator: Bea van den Berg. Spoken word artiest: Sjaan Flikweert. Meer informatie: marthe@womenmakethecity.nl of tel. 06-21844474.


Afbeelding