Het fietspad bij de Overtoom ligt aan de rand van HoogTij.
Het fietspad bij de Overtoom ligt aan de rand van HoogTij. (Foto's: Dirk Karten)

Meer groen en wandelpaden in HoogTij

ZAANDAM – Je zou het haast vergeten in deze coronatijd, maar de bedrijvigheid op bedrijventerrein HoogTij in Zaandam/Westzaan gaat gewoon door. De bijzonder fraai vormgegeven fietsbrug en het slingerende fietspad langs de Overtoom zijn een aanrader voor wie er met het stalen ros op uit trekt. B&W Zaanstad stelden in de gemeenteraadsvergadering voor een overgebleven subsidiebedrag van 446.000 euro te gebruiken om het gebied aantrekkelijker te maken.

Het Havenbedrijf Amsterdam had 500.000 euro subsidie ter beschikking voor bewoners die in de omgeving van HoogTij wonen en wilden investeren in een ventilatiesysteem waarmee lucht van buiten kan worden binnengehaald zonder dat er ook geluid het huis in komt. Daarvan is 446.000 over. Bij het vaststellen van de subsidie was overeengekomen dat als er geld overbleef, dit ingezet mocht worden voor andere bestemming in het gebied.

Meer groen

Zo wordt nu een bedrag van 400.000 euro besteed aan het versterken van de openbare ruimte van HoogTij. Dit betekent het uitbreiden van een wandelpadenstelsel en het planten van groen. De resterende 46.000 euro wordt ingezet voor maatregelen die de leefbaarheid van Westzaan en Nauerna versterken.

“De leden van het georganiseerd bewonerscollectief zien hun jarenlange inzet voor het versterken van hun woon- en leefomgeving beloond”, aldus de gemeente.

De fraaie brug op HoogTij lag er al eerder dan menig bedrijf zich vestigde.