Karin van Nieuwenhuizen is al meer dan een kwart eeuw actief als ambulant gediplomeerd kapster.
Karin van Nieuwenhuizen is al meer dan een kwart eeuw actief als ambulant gediplomeerd kapster. (Foto: aangeleverd)

Karin's Knipservice: al 25 jaar ambulant

KROMMENIE - In deze tijd waarin strenge coronaregels gelden over hoeveel mensen er in een zaak mogen verblijven, is het goed te weten dat er ook een kapster is die veilig bij de mensen thuis het haar weer in model kan brengen.

Karin van Nieuwenhuizen, Mercuriusstraat 1 in Krommenie is als haarstylist van Karin's Knipservice al meer dan 25 jaren actief als ambulant gediplomeerd kapster. Doordat andere werkzaamheden als hostess in de evenementen- en reisbranche zijn komen te vervallen, heeft zij meer tijd over om het klantenbestand uit te breiden.

Sociale aspect

"Op dit moment is het sociale aspect van deze bezoekjes meer dan belangrijk", stelt Karin. "Het aantal eenzame ouderen stijgt nu de kinderen en kleinkinderen op gepaste afstand moeten blijven en zo weinig mogelijk contact mogen hebben met hun ouders. Daardoor zijn de spaarzame contactmomenten die wel mogelijk en noodzakelijk zijn, zoals de kapper en voetverzorging, van groot belang voor de ouderen die niet naar de salon kunnen of durven."

Opleiding en ervaring

Onvoorwaardelijke aandacht en een goed gesprek behoren standaard bij Karin's Knipservice. De inwoonster uit Krommenie is vanaf haar vijftiende in het kappersvak actief. Na de zesjarige BBL-opleiding werkte ze in Zaandam in een kapsalon om de nodige praktijkervaring op te bouwen.

Veilig bezoek

"Tijdens de Corona periode merkte ik dat de eenzaamheid onder de ouderen alsmaar schrijnender werd. En omdat ik nu meer tijd heb omdat werkzaamheden zijn vervallen, is dit iets waarin ik kan helpen. Zo kom ik bij de mensen thuis in de Zaanstreek met een mondkapje op en met blauwe overschoenen. Uiteraard desinfecteer ik mijn gereedschap met alcohol om zo op een veilige manier de mensen te voorzien van een fris kapsel. De aandacht die ik geef voor, tijdens en na het haarverzorgen behoort ook tot de service. Zo ook het schoon achterlaten van het huis. De klant is bij mij 'koning in eigen huis'. Desnoods zet ik de koffie zelf wanneer mensen dat fijn vinden. Ik doe het met liefde", aldus Karin.

Bij Karin's Knipservice kan de klant contactloos pinnen. Desgewenst wordt de factuur gemaild om de controle te waarborgen. Karin's Knipservice staat officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Een afspraak is te maken via: 06 - 45200726.