Tijdrovend klusje

Even snel een boodschap doen zit er tegenwoordig niet meer in.

De boodschappenkarren staan in de winkel in plaats van buiten, blinkend schoon te wachten op de volgende klant. Een vriendelijke jongeman of jongedame staat de bezoeker op te wachten. Nu er geen school meer is, zijn zij blij met hun bijbaantje in de supermarkt.

Slalommen tussen de winkelpaden door


Alle supermarktmedewerkers dragen een oranje, mouwloos hesje over hun bedrijfskleding. Op de achterkant staat: ’Houd anderhalve meter afstand’.

Rustig wachten met passeren tot het vak gevuld is. Slalommen tussen de winkelpaden door. Als iedereen zich op de weg zo zou gedragen, zou het aantal auto-ongelukken drastisch verminderen .

Als ik bij de kassa kom, sluit ik op veilige afstand aan, achter een oudere meneer. Hij heeft weinig artikelen in zijn winkelwagentje.

Meneer staat zijwaarts en kijkt rustig om zich heen. Vervolgens neemt hij uitgebreid de tijd om met zijn vingers op verkenning te gaan naar de binnenkant van zijn neus. Voor hij deze verkenningstocht voort gaat zetten naar zijn andere neusgat, kies ik een andere rij.

Ook zonder ‘Corona’ vind ik dit een bijzonder onsmakelijke actie. Als ik even later op de parkeerplaats loop, zie ik hoe hij op zijn elektrische fiets stapt. Dan hoor ik hoe hij luidruchtig zijn neus snuit. Hij heeft het laatste stukje toch niet kunnen bereiken.

Hij wappert nog even met zijn zakdoek, voordat hij deze opbergt in zijn jaszak. Vol verbazing en met een gepaste dosis ergernis kijk ik hem na.

Laten we vooral rekening houden met elkaar en het neuspeuteren verplaatsen naar een privéplek.

Isa Bron