De hekken zijn weg.
De hekken zijn weg. (Foto: gemeente Amsterdam)

Hekken op terrein naast Kerstbomenbos weg

NOORD - Op verzoek van de buurt heeft de gemeente de hekken op het terrein naast het Kerstbomenbos verwijderd. Het terrein is nu voor iedereen toegankelijk om te lopen, zitten of liggen.

De hekken waren een overblijfsel van de tijd dat het terrein onderdeel was van het bouwterrein voor de Noord/Zuidlijn. Tijdens de bouw werd het gebruikt als parkeerplaats voor de aannemer. Later werd het meest oostelijke stukje ook gebruikt als bouwplaats voor elektriciteitsbedrijf TenneT.

TenneT heeft zijn werkzaamheden eind 2019 afgerond. De gemeente heeft het voorjaar afgewacht om gras te zaaien en daarna was de tijd rijp om de hekken te verwijderen. Voorlopig blijft het terrein een openbaar grasveldje waar mensen gebruik van kunnen maken om te lopen, zitten of liggen. Het is niet de bedoeling om het terrein bij Buurthaven te betrekken. In de toekomst loopt het fietspad richting de nieuwe brug over het Noordhollandsch Kanaal over het terrein. V

anwege de maatregelen tegen het coronavirus kunnen mensen helaas maar in beperkte mate gebruik maken van Buurthaven. Gelukkig is er wel veel ruimte. De gemeente vraagt alle bezoekers van Buurthaven om hun eigen gezondheid in acht te nemen en te handelen volgens de richtlijnen van het RIVM. Houd dus afstand en kom niet samen in grote groepen.