Danny Krom aan het werk in zijn keuken.
Danny Krom aan het werk in zijn keuken. (Foto: aangeleverd)

Een vers maal! Eenmaal andermaal

NOORD - Een spontane actie van Noorderling Danny Krom op Facebook bracht tal van leuke reacties te weeg. Doordat de avond van Krom en zijn gezin even iets anders liep dan gepland hadden ze onverwachts een maaltijd voor zo'n vier personen over. Hij bood het vers gekookte eten aan op Facebook en werd overladen met positieve reacties.

Facebookbericht:

"Vanmorgen een volle wokpan chow mein gemaakt. Nu komt er iemand op visite en heeft besloten voor ons te koken. Wij wisten hier niet van en morgen eten we niet thuis dus hebben nu best wat eten over wat anders in de prullenbak verdwijnt. Dus wie heeft er geen zin om te koken of zit wat krap bij kas? Gratis af te halen (Waterlandpleinbuurt).".

Iemand van verderop kwam de maaltijd vrijwel direct ophalen. "Wie het eerst komt wie het eerst maalt. Zo gaat dat", aldus weldoener Krom. "Door de leuke reacties, likes en hartjes ben ik gemotiveerd geraakt om dit vaker te doen."


Een paar dagen later had het gezin te veel gekookt en ook dit boden ze aan. "Het gebeurt zo vaak dat mensen eten over hebben en dit weggooien, dan is het toch mooi om een ander daar blij mee te maken? Een van hen stelde zelfs de vraag of er misschien een abonnement afgesloten kon worden bij het gezin om vaker te koken omdat het eten zo lekker was. Dat doet ons goed." Een prachtig initiatief en hoe toevallig... Het was ook nog eens in de Verspillingsvrije week. Samen Tegen Voedselverspilling hield van 1 tot en met 7 september de Verspillingsvrije week. Een week die mensen uitdaagt om zo min mogelijk voedsel weg te gooien.


Krom en zijn gezin gaan ermee door en hopen zeker ook anderen te inspireren om hetzelfde te doen.