Het team zit nu in een modern, ruimer pand.
Het team zit nu in een modern, ruimer pand. (Foto: Johan W. Koopmans)

Tandartsenpraktijk is verhuisd

NOORD - Elk nadeel heeft zijn voordeel, heeft wijlen Johan Cruijff ooit gezegd. De gevleugelde kreet gaat zeker op voor Tandartsenpraktijk Amsterdam-Noord. Het bedrijf van Liongkie en Devinia Djie moest verhuizen, maar zit nu wel in een moderner en ruimer pand.

Er werd vrijdag nog volop geschilderd en nog niet alle spullen waren overgebracht, maar Liongkie was de rust zelve. Hij had er alle vertrouwen in dat de verhuizing op tijd achter de rug zou zijn. Tandartsenpraktijk Amsterdam-Noord is nu gevestigd aan de Gentiaanstraat 21, slechts tweehonderd meter verwijderd van de oude locatie aan de Van der Pekstraat.

Liongkie Djie heeft het bedrijf in 2006 met een compagnon overgenomen en is er later op eigen kracht mee verder gegaan. Toen woningcorporatie Ymere een renovatie aankondigde zag hij zich gedwongen naar een ander pand uit te wijken. "Tijdelijk verhuizen was voor ons geen optie," vertelt hij. "Ik was al om me heen aan het kijken en had al interesse getoond in het pand aan de Gentiaanstraat. Eerst kon ik daar niet terecht, omdat het een horecabestemming had. Maar later heb ik er weer naar geïnformeerd en toen kon het wel."

De eigenaar zal best een kleine vreugdesprong hebben gemaakt. Met het oog op de patiënten wilde hij graag in de buurt blijven en dat is gelukt. Maar niet alleen dat. Het team zit nu in een modern pand en heeft bovendien meer ruimte tot zijn beschikking.

Zes behandelkamers

"We hebben nu zes in plaats van vier behandelkamers," aldus de eigenaar. "En zelf heb ik nu een eigen kleedruimte. Voorheen moest ik met omkleden wachten totdat de dames zover waren."

Door de extra ruimte kan Liongkie meer patiënten helpen. Dat is goed nieuws, want Tandartsenpraktijk Amsterdam-Noord geniet een uitstekende reputatie. Dat de patiënten niet alleen uit Noord komen, maar ook uit Rotterdam en zelfs uit het buitenland zegt genoeg. Voor alle facetten van de tandheelkunde kan men daar terecht. Met name de persoonlijke aandacht die je daar krijgt wordt geroemd. Ook met patiënten die angst hebben voor tandheelkundige behandelingen weet de praktijk uitstekend raad.

Tandartsenpraktijk Amsterdam-Noord, Gentiaanstraat 21 (Winkelcentrum Mosveld), 1031 AE Amsterdam; tel. 020- 6341575, info@tpan.nl. Zie ook.www.tpan.nl.