Ook dit soort vage types kom je zomaar tegen...(Foto: Dirk Karten)
Ook dit soort vage types kom je zomaar tegen...(Foto: Dirk Karten)

IJshockey, ellebogen en zorgapplaus als inspiratie

NOORD – Vakantie en even niets te doen? Kom dan eens creativiteit bijtanken op het NDSM-terrein. De culturele rafelrand aan de Klaprozenweg is een iconisch bolwerk aan kunst, creativiteit en avontuur. En zonder al deze betitelingen ook gewoon erg leuk om te bezoeken en lekker rond te slenteren.

Zomerse creativiteit opsnuiven op NDSM-werf

De stichting NDSM-werf regisseert, initieert, cureert, verbindt en stimuleert de activiteiten op de NDSM-werf. Wat uiteenloopt tot een boeiende vlooienmarkt tot bijvoorbeeld de NDSM-Fuse expositie. Tot 6 september vindt er op woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 de ‘Met twee vingers in je neus door de Corona-crisis’ of ‘De grote Corona Show’ plaats op de culturele vrijplaats voor én van de stad.

‘Tussenshow’

“Omdat we de afgelopen maanden in een tijd-ruimte-kromming zaten voor wat betreft onze dagelijkse realiteit, opent FUSE zijn deuren niet met Expo VIII maar met een tussenshow: 7.13. Gewijd aan de coronacrisis en alles wat daarmee samenhangt. Wat is ons de afgelopen vreemde periode overkomen en wat is de nieuwe realiteit? Of wat willen we dat deze is?", aldus de initiatiefnemers.

Wodka en ijshockey…

De kunstenaars en makers van de NDSM-werf laten zich voor NDSM-EXPO 7.13 inspireren door 'beelden van Sterfte, Eenzaamheid, Wodka en IJshockey, Ellebogen, Zelfgemaakte mondkapjes, Grafieken, Waarheden en Tegen-waarheden, Zorgapplaus, Hoesten in je eentje, Anderhalvemetersamenleving en Peroxide om je innerlijke zelf te reinigen. (Om maar iets te noemen.)'

Onder regie van curator Rombout Oomen exposeren de volgende kunstenaars: Bob Bakhuizen, Philip Blinko, Allard Boterenbrood, Simone Boon, Luca Boscardin, Sue Doeksen en Spitsberg, Gusta van Wijk, Shawky Essat, Catarina Garcia, Vanessa van Gasselt, Kaori, Eva Klee, Ellen Klijzing, Nanny Kok, Inez van der Meer, Rombout Oomen, Pieter Post, Thierry van Raay, Paul Rinzo, Floor Wesseling en Hanneke de Munck.

Zomerwerf

Voor Amsterdammers die even wat frisse lucht willen opsnuiven is ook de NDSM Zomerwerf geopend. Een plek waar je coronaveilig kunt tuinieren, sporten of mediteren. De Zomerwerf maakt ook deel uit van MidzomerMokum, het Amsterdamse zomerprogramma voor kinderen en jongeren. Zie daarvoor ook https://www.ndsm.nl/praktische-informatie/zomerwerf/

Spannende wandelgangen waar van alles kan gebeuren...
Ooit reed deze tram nog gewoon door de Vijzelstraat, nu rust hij in vrede op het NDSM-terrein. (Foto: Dirk Karten)