Jeroen Dupont
Jeroen Dupont (Foto: aangeleverd)

Viool solo in Durgerdam

DURGERDAM - Na lovende kritieken na zijn vioolrecital in De Waalse Kerk in Amsterdam speelt Jeroen Dupont op zaterdag 8 augustus meesterwerken voor viool solo in de Dorpskerk in Durgerdam.

Op het programma staat de Partita nr. 2 in d-klein voor viool solo van Johann Sebastian Bach met de beroemde Chaconne, vaak genoemd als de mooiste compositie voor viool solo. Hierna vertolkt Jeroen Dupont de Sonate nr. 2 van de Waalse componist Eugène Ysaÿe, opgedragen aan de Franse vioolvirtuoos Jacques Thibaud, met de Partita nr. 3 voor viool solo van Bach en het Dies Irae, het gregoriaanse gezang uit de katholieke dodenmis, als inspiratiebron. Dan volgt een licht en rapsodisch werk van Fritz Kreisler: Recitativo und Scherzo-Caprice. Tot slot speelt Jeroen de beroemde Capriccio nr. 24 voor viool solo van Niccolò Paganini.

Aanvang 20.00 uur. Entree: gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd t.b.v. de musicus en de kerk. Reserveren (verplicht) via info@jeroendupont.nl. I.v.m. COVID-19 worden maximaal 30 bezoekers toegelaten. Voorafgaand wordt geïnformeerd naar de gezondheidstoestand.