Troost voor een ziek kind...
Troost voor een ziek kind... (Foto: David Jonathan Jagersma)

‘Kakkerlakjes’ als knuffel op afstand voor kind

REGIO - Je verjaardag vieren, naar school, op bezoek bij opa en oma of even een troostende arm om iemand heen slaan. Wat voorheen zo gewoon leek is inmiddels niet meer vanzelfsprekend. De Corona-crisis raakt ons allemaal.

Deze periode staat in het teken van contact houden. Kan het niet fysiek, dan op afstand. Juist in deze moeilijke tijd moet je er voor elkaar zijn.

Lief boekje

Een Kakkerlakje is een lief klein boekje dat je kunt versturen per post. Je kunt ze voorzien van een persoonlijke boodschap en laten bezorgen bij degene die jij een hart onder de riem wilt steken. Perfect om iemand mee te verrassen die het op dit moment goed kan gebruiken. Want als woorden tekort schieten bieden Kakkerlakjes uitkomst.

Sesamstraat

Zo zit het Kakkerlakje O arme, arme ik is een boekje vol gedichten over en voor zieke kinderen. Met vrolijke illustraties om weer van op te knappen. Morgen als ik beter ben is een poëtisch verhaal over alles wat je weer kunt doen, als je niet meer ziek bent en in bed moet blijven. Geschreven door Sesamstraatschrijfster Floortje Schoevaart, met illustraties van beeldend kunstenaar, schrijver en illustrator Sandra de Weijze.

Categorieën

Een Kakkerlakje is een boekje met korte verhalen, gedichten of recepten, verdeeld over de categorieën literatuur, culinair, jong en poëzie. Er is voor elke gelegenheid wel een passend boekje te vinden. De Kakkerlakjes kosten € 6,99 per stuk (incl. envelop) en zijn duurzaam gedrukt in Nederland.

Bestellen

Kijk op www.kakkerlakjes.nl voor meer informatie over de boekjes en de uitgegeven titels. De boekjes zijn te bestellen via diverse boekhandels en de webwinkel www.nozelheden.nl.

Een kakkerlakje kan het zieke kind opbeuren.