Het kan voorkomen dat fietsenrekken weg moeten omdat er anders niet voldoende afstand kan worden gehouden.
Het kan voorkomen dat fietsenrekken weg moeten omdat er anders niet voldoende afstand kan worden gehouden. (Foto: pixabay.com)

Fietsparkeren in 1,5 meter samenleving

AMSTERDAM - Het wordt weer drukker en we hebben alle ruimte op straat nodig om afstand te kunnen houden. De gemeente vraagt daarom om fietsen daarom netjes in een vak, rek of fietsenstalling te plaatsen. De komende week worden fietsers in het centrum van de stad via posters opgeroepen om dit te doen. Zo houden we de openbare ruimte met z’n allen zo toegankelijk mogelijk.

De gemeente wil dat iedereen met een veilig gevoel zijn fiets kan parkeren. Daarom zijn in de fietsenstallingen maatregelen getroffen voor ieders veiligheid. In de stallingen zijn de looproutes waar mogelijk aangegeven met linten en pijlen. Om de medewerkers veilig te laten werken, worden er geen kaartjes uitgegeven en blijven medewerkers achter glas toezicht houden. Is het even druk? Houd voldoende afstand van elkaar.
Vanaf maandag 15 juni heropent stalling Zuidplein bij NS-station Zuid na een grondige verbouwing. De stalling voldoet weer aan de moderne eisen. En deze zomer heeft Amsterdam er weer een nieuwe fietsenstalling bij. Op het Rokin opent een ondergrondse stalling met plek voor 260 fietsen. Om meer ruimte te maken voor fietsers en voetgangers wordt verder gegaan met het aanpassen van de stad naar de 1,5 meter samenleving. Het kan voorkomen dat fietsenrekken weg moeten omdat er anders niet voldoende afstand kan worden gehouden. Voor een overzicht van de stallingen zie www.amsterdam.nl/fietsenstallingen.