Meepraten over bereikbaarheid Noord

NOORD - Noord groeit. Van 100.000 inwoners nu, naar mogelijk 150.000 inwoners in 2040. Al deze mensen willen zich verplaatsen. Te voet, met de fiets, auto of openbaar vervoer. Om Noord in de toekomst bereikbaar en aantrekkelijk te houden, stelt de gemeente een mobiliteitsplan op. Ze nodigen de Noorderlingen uit om op dinsdag 23 juni hierover mee te praten via internet.

De gemeente heeft onderzocht wat de gevolgen zijn van de groei van het aantal inwoners voor de bereikbaarheid van Noord. Ook is er een grote bewonersenquête uitgevoerd. Op basis daarvan zijn de opgaven in kaart gebracht. Er wordt nu een plan opgesteld om de bereikbaarheid op peil te houden voor autoverkeer, fietsverkeer, voetgangers en openbaar vervoer. Het plan gaat over de grote lijnen voor de toekomst en moet eind 2020 klaar zijn. De gemeente wil de inwoners graag betrekken bij het mobiliteitsplan en hun mening horen. Tijdens een bijeenkomst op dinsdag 23 juni kan worden meegepraat. Vanwege de coronamaatregelen wordt deze bijeenkomst via internet gehouden. Er kan thuis worden meegedaan aan het ‘webinar’ via de computer. De gemeente houdt een presentatie over het mobiliteitsplan. De hoofdvraag van het webinar is: ‘Hoe houden we Noord ook in de toekomst bereikbaar?’ Dinsdag 23 juni van 20.00 tot 22.00 uur.

Aanmelden kan via www.amsterdam.nl. Wie geen computer heeft, maar wel mee wil praten, kan contact opnemen met omgevingsmanager Loes Noom via 06-21808343.