De omslag van het boek.
De omslag van het boek. (Foto: A. Knibbe)

Debuutroman van Noorderling

NOORD - De debuutroman van Ariën Knibbe is onlangs verschenen: Het verzwegen verbond. Knibbe woont al bijna zijn hele leven in Amsterdam, waarvan de laatste tien jaar in Amsterdam-Noord.

Verrassende, literaire thriller


De auteur had het plot al meer dan vijftien jaar in zijn hoofd. Vier jaar geleden nam hij een sabbatical om te beginnen met schrijven. Het resultaat is een verrassende, literaire thriller. Amsterdam-Noord is reeds gezegend met een aantal goede auteurs en met Knibbe is het weer een schrijver rijker. Het boek is overal verkrijgbaar. Bij de twee boekhandels van Noord ligt het op voorraad.

Het verhaal gaat over een Nederlandse student klassieke talen Erik Ebbink die een jaar in Jeruzalem gaat studeren. Tijdens een wandeling in de Judeawoestijn vindt hij een papyrusrol, die een geheel nieuw licht lijkt te werpen op de ontstaansgeschiedenis van het christendom. Terwijl Erik en zijn ambitieuze Joodse vriendin Esther de rol proberen te vertalen en te duiden, raken ze verstrikt in hedendaagse conflicten. Want zij zijn niet de enige geïnteresseerden... En kennen ze elkaar wel goed genoeg?