Dagobert

Vrouwen en kleding… zij letten altijd op elkaar.


In de winkel waar ik met enige regelmaat kom, maar bij hoge uitzondering iets koop, sprak de verkoopster mij aan. Wij zijn beiden geen fan van deze collectie. Uitzonderingen daar gelaten.

''Voor één keertje kan het wel", fluistert ze me toe

Omdat de verkoopster tijdens haar werk bij voorkeur kleding moet dragen uit deze winkel is ze heel creatief geworden met het toevoegen van leuke accessoires.


Deze keer draagt zij echter een Disney-jurk uit haar eigen collectie. De jurk is ecru en heeft een zwarte opdruk met ‘Bambi’. Het is haar trots; een exemplaar gekocht in ‘Disney-land Parijs’.


"Voor één keertje kan het wel", fluistert ze mij toe.


Ik kijk naar beneden en zie aan haar voeten wel heel bijzondere schoenen. Zwart lak, bezaaid met studs en bovenop een grote fluwelen strik.


Ze zegt er heel blij mee te zijn en deze schoenen te dragen tot in het bejaardenhuis.

"Tsja, toen moest ik ze wel meenemen"

“Ik was bij mijn vriendin in Frankrijk. Natuurlijk gingen we winkelen en de mannen lieten we thuis. Ik zag deze geweldige schoenen en was op slag verliefd. Maar ze waren echt heel erg duur! De week daarna gingen we toch nog even terug naar die winkel en wat denk je? De prijs was gehalveerd. Tjsa, toen moest ik ze wel meenemen.”

"Er is één klein dingetje..."

Ze draait met haar ogen en noemt vertrouwelijk de prijs in mijn oor.


“Er is één klein dingetje: ik ben getrouwd met Dagobert Duck…” (om in Disney-termen te blijven…)


U begrijpt dat ik de prijs niet kan noemen. Je weet maar nooit of Dagobert dit leest.


Isa Bron