Gerrit Buisman.
Gerrit Buisman. (Foto: aangeleverd)

'Goed masseren is een vak apart’

ZAANDAM - "Het begon begin jaren 1980 allemaal met het aanbieden van de cursus sportmassage in Zaandam (groepslessen). Sinds kort is daar de opleiding van Midwoud bij gekomen (privé lessen)", vertellen Gerrit Buisman (Zaandam) en Inge van Kerkhof (Midwoud). Ze verwelkomen nieuwe cursisten graag bij de open dagen 21 november en 12 december van hun opleidingsinstituut Sportmassage Allround, Drielse Wetering 50 in Zaandam.

Sportmassage Allround biedt een diversiteit aan opleidingen en cursussen. Van gezichtsmassage tot manuele lymfedrainage, van stoelmassage tot kinesio taping. "Wij spelen daarmee in op de actuele vraag. Voorop staat dat onze cursisten een goede basis meekrijgen om zich daarna verder te ontwikkelen. Goed masseren leer je niet zomaar. Alles valt of staat met de juiste techniek", aldus de ondernemers.

Beide opleidingen zijn aangesloten bij een landelijk erkende massage organisatie: de RIAS. Particulieren kunnen overdag maar ook in de avonduren terecht voor de verschillende opleidingen. In de weekenden zijn er tevens kortdurende cursussen, zoals bijvoorbeeld bamboe- en stoelmassage. De cursussen zijn er voor iedereen, een vooropleiding is niet vereist. Een aantal massagevormen wordt gedemonteerd tijdens de open dagen. Zie voor meer informatie www.allmassageopleidingen.nl en www.Top-Sportmassage.nl