Een werk van illustrator Alain de Geus.
Een werk van illustrator Alain de Geus. (Foto: aangeleverd)

Weefhuis volop 'In beweging'

ZAANDIJK - Hoewel veel in deze tijden van corona tot stilstand lijkt te komen, komt in het Weefhuis, Lagedijk 39, tijdens de weekenden van 28 en 29 november en 5 en 6 december juist heel veel tot leven. Angèle van den Thillart, Nicole van der Heijden, Laura van Dijk, Marsha Metselaar, Jansje Dane en Alan de Geus presenteren nieuwe expo 'In beweging'.

Angèle van den Thillart haalt haar inspiratie uit de moderne dans en zet de beweging stil in een momentopname, waarbij details uitgelicht worden in voeten en gezichten. Nicole van der Heijden laat beweging ontstaan door herhalingen van lijnen en vormen en zelfs met behulp van de beweging van de aanwezige toeschouwer. Laura van Dijk probeert de beweging te vangen en vast te leggen in een nieuwe omgeving, waardoor er ook een nieuwe werkelijkheid lijkt te ontstaan.

Duizend oordoppen

Jansje Dane maakte van verschillende maten kippengaas een wolk van vogels, bloemen, spinnen en torretjes, die zich, als door de wind opgetild, alle kanten uit lijken te bewegen. Daarnaast maakte Jansje een object van duizend oordoppen, die zich als een slang uit de pijpvormige opening van een gouden kniestuk proberen te wurmen.

Alan de Geus koos voor een enkel boomblaadje, dat zich via een aantal aquarellen door zijn belevingswereld, die hoofdzakelijk uit bomen bestaat, voortbeweegt. Marsha Metselaar tenslotte maakt installaties van keramiek en stoffen en heeft zich laten inspireren door de natuur.

De expositie is beide weekenden te bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur in het Weefhuis. Zie ook www.hetweefhuis.nl en de Facebookpagina https://www.facebook.com/hetweefhuis/.

In beweging, letterlijk...