Het Zaans Museum staat - als de opening wordt vrijgegeven - tot 5 december in het teken van de chocolade- en speculaasfabriek van Sinterklaas.
Het Zaans Museum staat - als de opening wordt vrijgegeven - tot 5 december in het teken van de chocolade- en speculaasfabriek van Sinterklaas. ((Foto: aangeleverd))

Sinterklaas in het Zaans Museum

ZAANDAM - Het lijkt erop dat de coronaopmars weer is teruggedrongen en er weer meer bewegingsruimte komt om leuke dingen te doen buitenshuis. Als dat het geval is, opent het Zaans Museum, Schansend 7 (bij de Zaanse schans) vanaf donderdag 19 november weer de deuren.

Net op tijd voor de Sinterklaasactiviteit! Zo opent het Zaans Museum dan tot 5 december de chocolade- en speculaasfabriek van Sinterklaas.

Speurtocht

De bakkers van de chocolade- en speculaasfabriek willen dit jaar Zaanse speculaasjes maken voor de verjaardag van Sinterklaas. Het oude recept is goed verborgen en één belangrijk ingrediënt ontbreekt. Help jij het geheime recept te vinden? De speurtocht leid je door het hele museum. Raad jij het geheime ingrediënt van de Zaanse speculaas? Dan krijg je als meesterbakker van Sint een goodie-bag voor thuis.

Reserveren

Een activiteit die leuk is voor kinderen vanaf drie jaar en doorlopend te doen is. Kosten: €3 excl. Entreeticket Zaans Museum (Museumkaart geldig). Reserveer je ticket online via www.zaansmuseum.nl/online-ticket. Het is slim voorafgaande aan het bezoek eerst de website te raadplegen. Zie zaansmuseum.nl, facebook.com/zaansmuseum en twitter.com/zaansmuseum