Gezelligheid troef in Westerkoog.
Gezelligheid troef in Westerkoog. ((Foto: Dirk Karten))

‘Christmaholics’ gezocht!

ZAANSTREEK – Geen feestelijke intocht van Sinterklaas. Met dichtgeknepen billen, eh, mondkapjes langs de deuren bij Sint Maarten. Geen oud & nieuw-feestje met vuurwerk dit jaar. Geen kerstvakantie in het buitenland.... De corona zet een streep door heel veel leuke dingen in ons leven. Maar niet door het kerstgevoel!

Zaankanters maken zich op voor twee maanden kerstgevoel

De ‘Christmaholics’ halen de kerst vroeger dan ooit in huis. Het was lang een ongeschreven regel: de kerstboom komt pas in huis als Sinterklaas het land heeft verlaten. Het ziet er naar uit dat we snakken naar de kerstperiode. Een tijd van het jaar waarin licht, liefde, samenzijn, hoop en vertrouwen centraal staan. Los van de traditionele kerstkalkoen natuurlijk. Voor die ‘doelgroep’ is het zaak deze tijd low-profile te blijven...

De kerstsfeer is ook al in de wijk Westerkoog te bespeuren. Een wijkbewoner is duidelijk al ‘besmet’ met het positieve kerstvirus. Hij/zij brengt volop gezellige kerstsfeer door op het dak van de schuurtje de slee van de Kerstman en rendieren in lichtvormen uit te beelden, geposeerd in een wereld van vrolijke sneeuwlichtjes.

Maak een foto en doe mee

Bent u ook al in kerstsferen? Of heeft u een mooie, bijzondere kerstuiting gezien in uw straat of wijk? Maak er een foto van en stuur die naar: redactiezaan@rodi.nl Wij publiceren de mooiste inzendingen die bovendien meedingen naar een leuk (kerst)prijsje.