Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Anna’s huis doet mee aan ‘Huis in Actie’

ZAANDAM - De brancheorganisatie voor inloophuizen, IPSO, luidt de noodklok. Zij zien dat een groot aantal inloophuizen in financieel noodweer verkeert door de coronacrisis.

Ook voor het Centrum voor Leven met kanker Zaanstreek, Anna’s huis, zijn het moeilijke tijden. “Niet alleen financieel gezien is deze crisis een grote klap”, aldus Sylvia Dermout, voorzitter van Anna’s huis. Op dit moment liggen de inloopfunctie en de activiteiten voor grotere groepen stil. Dit vanwege het extra risico wat corona met zich meebrengt voor de mensen die gebruik maken van Anna’s huis. Ondersteuning van cliënten vindt nu telefonisch of online plaats en alleen op afspraak kunnen gesprekken met één tot drie personen plaats vinden.

“Veiligheid voor onze gasten en vrijwilligers staat voorop”, vindt Sylvia Dermout. Ook door deze tijdelijke stop van activiteiten loopt Anna’s huis inkomsten mis.

Huis in actie

Om ervoor te zorgen dat de inloophuizen de coronacrisis doorstaan, komt IPSO samen met KWF landelijk in actie. Via 'Huis in actie' roepen zij zoveel mogelijk mensen op om in actie te komen voor de inloophuizen. Ook Anna’s huis doet mee en heeft een eigen actiepagina op www.huisinactie.nl.

Enthousiaste mensen kunnen zich aanmelden via die pagina voor het opzetten van een eigen actie, een geldinzameling of doneren.

Kom in actie

"Kom in actie op jouw eigen manier, alleen of met een vriend of vriendin, je klas, collega's of je sportvereniging. Of je nu cupcakes bakt, een sponsorloop doet of een donatiebox neerzet bij de supermarkt, alles is goed. Elke euro draagt bij", zegt Sylvia Dermout. Kijk op www.levenmetkankerzaanstreek.nl.