Nancy Sweers, eigenaresse van Soko Kappers, opende een kwart eeuw geleden op 22-jarige leeftijd haar eigen kapsalon.
Nancy Sweers, eigenaresse van Soko Kappers, opende een kwart eeuw geleden op 22-jarige leeftijd haar eigen kapsalon. (Foto: Robert Eikelenboom)

Kwart eeuw Soko Kappers

ZAANDAM - Nancy Sweers, eigenaresse van Soko Kappers, opende op 22-jarige leeftijd haar kapsalon aan de Westzijde 142. Inmiddels vierde ze op 16 november haar 25-jarig jubileum.

"Soko Kappers staat bekend om haar gezellige sfeer en haar professionaliteit. Voor iedere klant is er aandacht", vertelt Nancy. “We nemen de tijd voor iedere klant. Het mooie van dit vak is dat je iemand vertrouwen kan geven door een passend en creatief kapsel, met of zonder eigen haar.”

Haarwerkenspecialist

Naast knippen, kleuren en extentions is Soko Kappers erkend haarwerkenspecialist. "Als kapper ben je nooit uitgeleerd. Trends ontwikkelen zich constant en daar wil je van op de hoogte blijven. Het kappersvak is nu veel leuker en uitdagender dan toen ik begon”, zegt Nancy. “Jongeren zijn tegenwoordig veel bewuster wat haar voor je kan doen, social media speelt hierbij een grote rol."

Nancy zoekt altijd naar uitdagingen en denkt graag in oplossingen. Stilzitten is niet haar ding. Dat liet zij ook zien tijdens de lockdown periode. "Dat was enorm balen, maar we hebben de periode een positieve wending gegeven en keihard gewerkt om de kapsalon te verbouwen en er een eigentijdse sfeer aan te geven. Ik wilde dit al heel lang. Het was now or never. We kunnen er weer 25 jaar tegenaan!”, vertelt Nancy enthousiast.

Actie en loterij

Een groot feest samen met klanten vieren zit er nu niet in. Samen met haar team van acht kappers bedankt Nancy alle klanten de komende weken met een actie en loterij. Ze kijkt vol vertrouwen de toekomst tegemoet: "De meeste kapsels zijn nooit uit. Ze komen altijd weer terug, maar dan met de kleur, knip- en krul technieken van nu. Alles kan, van natuurlijk tot extreem”.

Voor meer informatie: https://sokokappers.nl, of 075 - 612 23 20, info@sokokappers.nl