Gemeente helpt ondernemers, verenigingen en stichtingen

OOSTZAAN - Het college van B&W biedt ondernemers, verenigingen en stichtingen in Oostzaan de helpende hand. Niet alleen door lasten over te nemen nemen, maar ook door waar mogelijk met maatwerkoplossingen te komen.

Er zijn verschillende mogelijkheden bespreekbaar, zoals het inkorten van facturatiemomenten (bijvoorbeeld van per kwartaal aan de gemeente factureren naar maandelijks), het afspreken van een betalingsregeling, terugbetalen van de reeds betaalde leges voor aangevraagde evenementen die nu niet door kunnen gaan, uitstel van betaling van de huur van gemeentelijke gebouwen en ruimten en het doorbetalen van gefactureerde huren en toegekende subsidies.

Als achteraf blijkt dat de gemeente voorzieningen heeft verstrekt die uiteindelijk ook door het rijk of een andere instelling worden verstrekt vindt er later mogelijk een verrekening plaats. De vergoeding van het rijk of andere instelling wordt dan in mindering gebracht op de gemeentelijke toekenning.

De oplossingsmogelijkheden die de gemeente nu biedt, komen nog eens bovenop de al eerder gemelde noodmaatregelen om ondernemers, verenigingen en stichtingen door deze moeilijke tijd heen te loodsen.