Opvolging burgemeester Rob Meerhof

OOSTZAAN - Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Oostzaan hebben 13 personen gesolliciteerd: 5 vrouwelijke en 8 mannelijke kandidaten. Dat heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Oostzaan.

Van deze kandidaten hebben/hadden 7 personen een (fulltime) functie in het (lokaal) openbaar bestuur, en 6 personen hebben/hadden een functie daarbuiten. De nieuwe burgemeester wordt naar verwachting in juni 2021 benoemd.

'Uitdagende opgave'

Bart Baaten, voorzitter van de vertrouwenscommissie: “De nieuwe burgemeester van Oostzaan wacht een mooie, maar ook uitdagende opgave. De vertrouwenscommissie zoekt daarvoor naar kandidaten met een heel specifiek profiel. Het absolute aantal sollicitanten is, in verhouding tot wat we recentelijk in de regio gezien hebben, misschien niet heel groot, maar we verwachten dat de sollicitanten die zich gemeld hebben, wel goed zullen aansluiten op wat wij voor ons dorp zoeken. We verheugen ons op het vervolg van de selectieprocedure en hebben er alle vertrouwen in dat Oostzaan in 2021 een uitstekende nieuwe burgemeester zal krijgen.”