Net als op 28 oktober coördineert de Zaanse Uitdaging de online Beursvloer vanuit de Bullekerk.
Net als op 28 oktober coördineert de Zaanse Uitdaging de online Beursvloer vanuit de Bullekerk. (Foto: Fred Wolf)

Tweede online Beursvloer is hard nodig

Vervolg van voorpagina

de matches en contacten onderhouden tussen vrager en aanbieder. "Ik regel bij de Zaans Uitdaging de operationele zaken. Maak notulen, beheer de website en maak nieuwsbrieven."

Nabellen

Tamara belt de matches na en vraagt naar de voortgang. "Het mooiste is als je dan de resultaten ziet. Zoals voor de Oudheidskamer Oostzaan. Zij hebben in het verleden een oproep gedaan voor een projectiescherm om films op te vertonen. Die ze via bemiddelen op de Zaanse uitdaging ook hebben gekregen. Daarom ook de oproep aan Oostzaanse stichtingen enzovoorts: laat het ons weten als je wat zoekt."

"We zoeken maatschappelijk betrokken ondernemers die met gesloten beurs willen helpen

Bas Husslage: “We focussen nu vooral op de echte dilemma’s waar maatschappelijke organisaties mee kampen. Het minste wat wij als Zaankanters nu kunnen doen is de helpende hand te bieden aan onze eigen Zaanse samenleving. Door via matches met bedrijven de prangende hulpvragen van maatschappelijke organisaties in te vullen. Dat is hard nodig, om de organisaties zowel draaiend als overeind te houden. We zoeken daarom maatschappelijk betrokken ondernemers die met gesloten beurs menskracht, materialen of kennis beschikbaar stellen.”

Livestream

De Bullekerk vormt het 'hoofdkwartier' voor de organisatie van de online beursvloer. Tegelijkertijd vindt vanuit de kerk een online Benefiet-programma plaats via RTV Zaanstreek/Zaan TV. Met interviews, vooraf opgenomen filmpjes en een belteam waar iedereen heen kan bellen, die hulp wil bieden.

Opening door werthouder EZ Hans Krieger

Om 20.00 uur opent wethouder Economische Zaken Hans Krieger de Beursvloer, waarna de online gesprekken van start gaan om matches te sluiten. Na ieder gesprek geven beide partijen aan of ze een match hebben. De volgende dag koppelt de Zaanse Uitdaging alle partijen met een match, per mail aan elkaar. Op naar een avond vol hulp!

Zie voor meer informatie en aanmeldformulier www.zaanseuitdaging.nl/beursvloer-2 Of bel Bas Husslage, 06 - 242 047 92 of e-mail: info@zaanseuitdaging.nl