Sterrendiner uit aluminiumfolie

Zwarthoed in het Broekerhuis aan huis

BROEK IN WATERLAND – Voormalig souschef Marga Zwarthoed van sterrenrestaurant Lastage kookt haar heerlijke gerechten als sinds enige tijd in de keuken van Het Broeker Huis aan het Leeteinde 16 in Broek in Waterland. Van de zomer werden de gerechten geserveerd in het ‘pop up’ restaurant Zwarthoed in Het Broeker Huis maar momenteel kan men gewoon thuis van haar gerechten genieten. De sterrenwaardige driegangendiners worden namelijk bezorgd om thuis net zo lekker te kunnen dineren als in het restaurant zelf. Wijnliefhebbers kunnen zelfs een mooi wijnarrangement erbij kiezen dat wordt verzorgd door Karakter Wijnimport.

Het kan dus zomaar zijn dat je aankomend weekend geniet van zalmtartaar met wasabimayo, kiprouleau met spek en paddenstoel en mandarijn met cake en hangop, en dat allemaal uit een aluminium bakje! Het oogt wat minder chique, maar de smaak is er niet minder om.

Lovende reacties

Tijdens de periode dat Het Broeker Huis, evenals de andere horeca weer voor minimaal vier weken, gesloten is, een pleister op de wonde voor Marga, uitbaters Jeppe van Rijssel en Jorrit Bron en mede-gastheer Niels Schilder. “Afgelopen zomer, de maanden augustus en september, zijn we gestart met deze leuke win-win-win situatie: win voor ons, win voor Marga en win voor de gast!” Tijdens de eerste lockdownperiode zette van Rijssel samen met sommelier Elise Moeskops, die genomineerd was voor Wijnvrouw van het Jaar, een tijdelijke wijnwinkel op in Het Broeker Huis. “Zodat men tijdens de lockdown thuis kon genieten van heerlijke wijnen. Moeskops is samen met mijn goede vriend Rogier van Dam eigenaar van Lastage en wees mij op het vertrek van Marga bij Lastage. Toen werd het idee geboren om tijdelijk met haar de handen ineen te slaan. De reacties zijn lovend, daar zijn we erg blij mee, dus we hadden met z’n allen zoiets van: waarom plakken we er niet nog een periode aan vast?”

Praktisch

Zodoende hoeft men in de regio niet getreurd te zijn dat ze de lekkere gerechten van Zwarthoed moeten missen. “De kwaliteit van de gerechten is hetzelfde als van de gerechten die we aan tafel zouden serveren. Echter houdt Marga wel rekening met de praktische situatie dat de maaltijd nog vervoerd moet worden en thuis -dan gaat het om het hoofgerecht- warm gemaakt dient te worden. Het menu dat we serveren is wekelijks wisselend en uit te breiden met een heerlijk bijpassend wijnarrangement.”

Bijpassende wijnen

Net als in het restaurant zelf wordt ervoor gezorgd dat gasten precies weten wat er op hun bord ligt en welke wijnen er worden geschonken. “Op een a4-tje staat keurig wat we deze week serveren, of en hoe het verwarmd dient te worden en leuke informatie over de bijpassende wijnen!”, aldus van Rijssel. Hij en zijn compagnon hebben hoop dat de horeca binnenkort weer open mag. “We kijken nu al uit naar het moment om iedereen weer met open armen te kunnen ontvangen. Niet alleen in ons (pop up) restaurant voor lunch en diner maar ook zullen we graag onze locatie weer openen voor onze dorpsgenoten en feesten en partijen.”

Menu bestellen

Het Broeker Huis bezorgt vrijdag tot en met zondag het menu tussen 17.00 en 19.00 uur. De menuprijs is € 35,- en voor een wijnarrangement betaalt men € 18,-. Uiteraard kunnen ook flessen wijn uit de tijdelijke wijnwinkel besteld worden. Op de website www.broekerhuis.nl en de Facebookpagina kan men zien welk driegangenmenu er deze week wordt gekookt door Marga Zwarthoed. Bestellen: 020-4031314