De aanleunwoningen van Swaensborch Monnickendam liggen er weer mooi bij nu de rust is wedergekeerd.
De aanleunwoningen van Swaensborch Monnickendam liggen er weer mooi bij nu de rust is wedergekeerd. (Foto: Ria Houweling)

Weer rust bij aanleunwoningen Swaensborch

MONNICKENDAM - De rust is teruggekeerd bij de aanleunwoningen van ouderencentrum Swaensborch in Monnickendam. De groep jongeren, die lange tijd voor ernstige overlast zorgde voor de bewoners en hen zelfs uitschold en bespuugde, is de afgelopen dagen niet meer gezien in de omgeving. Dat meldt het Noordhollands Dagblad.

De bewonerscommissie van Swaensborch trok twee weken terug aan de bel. Bewoners hebben al jaren last van hangjongeren, maar tijdens de coronacrisis begon dit wel erg uit de klauwen te lopen. Zo werden de senioren o.a. bespuugd, uitgescholden en nageroepen dat ze maar aan corona dood moesten gaan. Sommige bewoners durfden hierdoor hun huis niet meer uit.

Diverse maatregelen van politie, gemeente Waterland en woningcorporatie Woonzorg Nederland lijken effect te hebben. De bewoners zijn hier erg blij mee. Alle partijen blijven de situatie voorlopig goed in de gaten houden. Op 25 mei volgt er nog een gesprek. Woonzorg onderzoekt momenteel bovendien of er bewakingscamera’s opgehangen kunnen worden bij de aanleunwoningen.