Waterlanders ondervinden veel hinder na sluiting Milieustraat in Monnickendam.
Waterlanders ondervinden veel hinder na sluiting Milieustraat in Monnickendam. (Foto: Gemeente Purmerend)

Waterlanders tekenen petitie Milieustraat

WATERLAND - De inwoners van Waterland moeten sinds de sluiting van de Milieustraat in Monnickendam begin dit jaar hun grofvuil naar Purmerend brengen. De bewoners vinden hiervan veel hinder, waardoor zij het gemeentebestuur hebben verzocht dit besluit op korte termijn te herroepen.

Inwoners van de gemeente Waterland constateren dat deze wijziging meer niet-duurzame kilometers met zich meebrengt, dat er meer reiskosten en reistijd is door de file voor de toegang tot de Milieustraat in Purmerend.

Er wordt daarom dringend verzocht dat het gemeentebestuur haar besluit tot verplaatsing van de Milieustraat op korte termijn terug zal draaien en daarvoor een locatie in Waterland te bepalen die op korte termijn of uiterlijk eind van dit jaar in gebruik kan worden genomen.

De inwoners van Waterland zijn een petitie gestart welke op moment van schrijven door meer dan duizend inwoners is ondertekend. De petitie kan getekend worden op de website: www.petities.nl/petitions/milieustraat-terug-naar-waterland?