Het team van Mondhygiëniste Bianca staat te popelen om weer te beginnen.
Het team van Mondhygiëniste Bianca staat te popelen om weer te beginnen. (Foto: NH Nieuws)

Mondhygiënepraktijken Edam weer open

EDAM - Goed nieuws voor de mondhygiënisten en tandartsen, zij mogen sinds woensdag hun werk weer hervatten. Bianca Schilder die twee kan niet wachten om haar patiënten weer te ontvangen. Uiteraard worden er wel extra maatregelen genomen. 'Helemaal een verrassing is het niet. Wij hadden al contact met de Commissie Leidraad Mondzorg dat we ergens deze week weer patiënten mochten ontvangen', zegt Bianca.

Die commissie heeft ook het advies gegeven over de extra maatregelen die moeten worden genomen. 'Zo bellen wij de patiënten om een aantal gezondheidsvragen te stellen en we werken uiteraard met extra bescherming. De ruimte maken we extra schoon, dus we kunnen minder patiënten per dag ontvangen.'

Mond spoelen

Ook vraagt Bianca aan haar patiënten voordat ze in de stoel gaan liggen om hun mond te spoelen met 1%-waterstofperoxide. 'Hiermee proberen we de kans op besmetting uit te sluiten.'

Gistermiddag ontving Bianca haar eerste patiënt. 'Kan niet wachten om al die monden weer te zien. Deze mensen hadden ruim vijf weken geleden al een afspraak. Ik heb mijn praktijken toen op advies van Rutte gesloten. Een week later was dat de norm.” Patiënten van 70 jaar mogen van de Commissie Leidraad alleen komen indien ze volledig gezond zijn. “Deze groep is doorgaans nog te kwetsbaar, maar dit inventariseren we goed', aldus Bianca.

Advies

Wel geeft de mondhygiëniste het advies om de mond goed te verzorgen. Een gezonde mond is de spiegel van je eigen gezondheid.

Bron: NH Nieuws