Parkeren in de binnenstad van Monnickendam leidt vaak tot problemen,.
Parkeren in de binnenstad van Monnickendam leidt vaak tot problemen,. (Foto: Ria Houweling Bouwman)

In gesprek parkeren binnenstad Monnickendam

WATERLAND - De gemeente Waterland wil graag op 23 november met inwoners en ondernemers uit de binnenstad van Monnickendam in gesprek over parkeren (in en rond de binnenstad van Monnickendam). Door de ontwikkeling van het Galgeriet wordt ook het parkeren in de binnenstad nader beschouwd. Om het parkeren in de binnenstad, op het Galgeriet en in de parkeergarage op het Galgeriet als totaal optimaal te laten functioneren is een passende parkeeroplossing nodig die voor beide gebieden op elkaar aan moet sluiten.

Adviesbureau Antea heeft recentelijk (afgelopen zomer) een parkeeronderzoek in de binnenstad uitgevoerd. In dit onderzoek is bekeken wat het parkeergedrag en de parkeerbehoefte in de binnenstad nu is.

Uitkomsten onderzoek

De uitkomsten van dit onderzoek wil de gemeente met de bewoners en ondernemers van de binnenstad van Monnickendam bespreken zodat deze input meegenomen kan worden in het uiteindelijke advies voor een passend parkeerbeleid.

De gemeente geeft aan zich ervan bewust te zijn dat er in het verleden vaker onderzoeken zijn geweest naar het parkeren in de binnenstad. Deze hebben, op een paar kleine aanpassingen na, nooit tot een binnenstad brede oplossingen geleid. De ontwikkeling van het Galgeriet is aanleiding dit opnieuw te onderzoeken.

Aanmelden

De digitale informatieavond is voor inwoners en ondernemers van de binnenstad en vindt plaats op maandag 23 november om 19:30 uur. De avond duurt tot 21:00 uur.


Meldt u zich aan via https://www.waterland.nl/praat-mee-over-parkeren-in-de-binnenstad-van-monnickendam.

Parkeren in de binnenstad van Monnickendam leidt vaak tot problemen,