Fysiogroep Waterland geeft videoconsults tijdens de Coronatijd.
Fysiogroep Waterland geeft videoconsults tijdens de Coronatijd. (Foto: aangeleverd)

Een videoconsult bij de fysiotherapeut

Jannie heeft haar armen boven haar hoofd en klapt in haar handen. “Provoceert dit uw klachten in de schouder?” vraagt de fysiotherapeut tijdens het videoconsult. Na een inleidend gesprek over het ontstaan en verloop van de klachten voert Jannie een aantal bewegingen uit, die haar belemmeringen beter in kaart brengen.

Een video consult met de fysiotherapeut werkt op dezelfde manier als bij een fysiek consult. Na de anamnese en een actief onderzoek kan in meer dan 75% van de gevallen de diagnose worden gesteld, zonder daarbij letterlijk de vinger op de zere plek te leggen.

Na de diagnose wordt het behandelplan met Jannie besproken en ontvangt zij een oefenschema met instructiefilmpjes per e-mail. In het volgende videoconsult worden de oefeningen nogmaals doorgenomen en het verloop van de behandeling besproken. De oefeningen worden aangepast en de materialen die daarbij nodig zijn (bijvoorbeeld een dynaband) worden thuis bezorgd.

Lichamelijke klachten aan bijvoorbeeld de knie, schouder, nek en rug kunnen op deze manier worden behandeld. Wanneer een diagnose in een vroeg stadium wordt gesteld, kan met tijdige behandeling ernstigere klachten worden voorkomen.


Heeft u ook klachten? Neem dan nu contact op voor telefonisch advies of een videoconsult. Fysiogroep Waterland – 0299 65 34 99 – info@fysiogroepwaterland.nl