Afbeelding
Foto: aangeleverd

Museum jaarboek Volendam binnenkort verkrijgbaar

VOLENDAM - Binnenkort is het alweer de 45ste keer dat het museumjaarboek Volendams Museum uitkomt. In het nieuwe museumjaarboek wordt uitgebreid aandacht besteed aan de ’75 jaar Vrijheid’ en vindt men een uitgebreid jaarverslag van de activiteiten die in 2019 hebben plaatsgevonden in het Volendams Museum.

De redacteur van het nieuwe Museumjaarboek met Premiefoto is Jaap Zwarthoed. De teksten en foto’s zijn afkomstig van onder andere de medewerkers Jaap Zwarthoed, Kees Bond, Wim Keizer, Jan Plat, Mevrouw Marie Tol-Kwakman, Cees Tol (film) en archief Volendams Museum.

Verschillende anekdotes uit de oorlogsjaren zijn te vinden in het boek over onder andere Thames Kwakman (Mop) en Jan Plat (van Pokkie) worden beschreven in het boek. Zo is de geschiedenis en de bouw van het Volendams Museum vastgelegd.

Eerst leest men over de museumvoorgeschiedenis op het Doolhof en op het Slobbeland en vervolgens over het museum in het oude zusterklooster, de renovatie, bouw en de uitbreiding van het oude witgele Kruisgebouw uit 1953 tot volwaardig museum in de Zeestraat in 1991. Vervolgens komt de aanbouw voor onderkomen van het wereldbefaamde Sigarenbandjesmuseum in 1995 aan bod.

Het Museumjaarboek 2019 is nog steeds aan de balie van het Volendams Museum verkrijgbaar voor slechts € 5,-. Begunstigers van het Volendams Museum betalen € 12,- of meer. Zij ontvangen niet alleen het Museumjaarboek met Premiefoto maar tevens een toegangskaart voor onbeperkt museumbezoek.U steunt het museum daardoor extra en u laat uw waardering voor het werk van de museumvrijwilligers duidelijk merken in deze voor het bestuur en haar vrijwilligers moeilijke corona-overlevingstijd.