Huis aan het Water start met een Club 100 Campagne
Huis aan het Water start met een Club 100 Campagne (Foto: archief Ria Houweling Bouwman)

Huis aan het Water start met Club 100 Campagne

KATWOUDE - Huis aan het water, het (na)zorgcentrum voor mensen met kanker is financieel behoorlijk getroffen door de Corona crisis doordat sponsorevenementen allemaal zijn afgelast. Om de kas wat extra te spekken wordt er deze week gestart met een actie. “Financiële continuïteit is ontzettend belangrijk voor ons. We starten daarom een Club 100 campagne onder het motto: Samen bereiken wij meer in de (na)zorg voor mensen met kanker”, aldus woordvoerder Tanja van de Berg.

Momenteel bestaat de Club uit 60 leden en Huis aan het Water hoopt ver boven de 100 Clubleden uit te komen en daarmee een stukje continuïteit in de (na)zorg voor mensen met kanker te garanderen. “Wij vragen mensen lid te worden van onze club en een schenking te doen van 100 euro per jaar. Dit bedrag is zelfs, indien je een bedrijf hebt, aftrekbaar van de belasting”, aldus van de Berg.

Even op adem komen

Er komen ruim 150 mensen wekelijks naar huis aan het water, zij werken aan hun conditie, krijgen hulp en advies over werk, financiën en/of psychologische ondersteuning. Daarnaast kunnen mensen meedoen met een (re)creatieve activiteit of deelnemen aan een gespreksgroep of even op adem komen met een kop koffie. De stichting is vrijwel volledig afhankelijke van fondsen, sponsoring en donaties en daarom zorgt elke donatie ervoor dat wij er kunnen zijn voor de mensen die te maken hebben met kanker.

Vrijwilligers

“Mijn man en ik zijn al vrijwilligers bij Huis aan het Water en ook al jaren lid van de Club 100 van Huis aan het Water. Ik doe de boekhouding bij Huis aan het Water en ik kan met eerlijkheid zeggen dat elke euro goed besteed wordt. In verband met een verhuizing ga ik hiermee stoppen maar neem ik het beheren van de Club 100 over van Marga Klaver. Mede door deze club komt er jaarlijks een vast bedrag binnen waarmee het Huis er kan zijn voor mensen die te maken hebben met kanker. Deze vaste bijdrage is zeer welkom aangezien Huis aan het Water vrijwel geheel afhankelijk is van donaties en bijzondere sponsoracties. Eens per jaar wordt daar een gezellige middag tegenovergesteld. Dus, ik zou zeggen meld u aan voor deze belangrijke club!”, aldus een van de vrijwilligers.

Interesse?

Vanaf €100 per jaar met de intentie dit voor 5 jaar te doen, kan je lid worden van de Club 100. Club 100 leden ontvangen hiervoor een uitnodiging voor de jaarlijkse boottocht, nieuwjaarsreceptie en een uitnodiging voor de andere evenementen die worden opgezet. Uiteraard ontvangen leden het jaarverslag en is er de mogelijkheid tot fiscale aftrek van de jaarlijkse gift. Meer info? Zie www.stichtinghuisaanhetwater.nl