In de rij voor een handtekening van FC Volendam speler Nick Doodeman.
In de rij voor een handtekening van FC Volendam speler Nick Doodeman. (Foto: aangeleverd )

FC Volendam speler Doodeman stimuleert kinderen een boek te scoren

VOLENDAM - Een leuke, feestelijke dag voor de kinderen van basisschool 't Kofschip in Volendam. Dinsdag 10 maart kwam rechtsbuiten speler Nick Doodeman van FC VOlendam naar groep 5 – 6 om met de kinderen te praten over voetbal en leuke boeken. Dit in het kader van het project Scoor een Boek dat 5 weken terug is gestart bij basisscholen in Beemster, Edam-Volendam, Purmerend en Landsmeer.

De kinderen vroegen Doodeman het hemd van het lijf. Ze weten nu dus allemaal dat hij 23 jaar oud is, vroeger wel veel las, maar voornamelijk stripboeken en de Donald Duck en dat het laatste boek dat hij heeft gelezen de biografie van voetballer Kieft is.


Tevens vertelde hij dat hij afgelopen vrijdag tegen Jong Ajax (4-0) zijn honderdste wedstrijd speelde, 20 doelpunten maakte dit seizoen en dat hij blij is om bij FC Volendam te voetballen vanwege het heel dicht aanzitten tegen een promotie.

Bevorderen taalbeheersing

Het doel van het project Scoor een boek is het bevorderen van een goede taalbeheersing en een een gezonde levensstijl. Kinderen worden op een speelse en sportieve manier aangemoedigd door sterspelers van voetbalclubs om te lezen en sportief bezig te zijn. Dit lijkt te werken...

Lees verder op pagina 8