Burgemeester Sicko Heldoorn hangt de kinderburgemeester-ambtsketen om bij Bibi Meister.
Burgemeester Sicko Heldoorn hangt de kinderburgemeester-ambtsketen om bij Bibi Meister. (Foto: Han Giskes)

Kinderburgemeester Bibi officieel geïnstalleerd

MONNICKENDAM - Bibi Meister is maandagochtend 9 maart officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester op haar eigen basisschool De Blauwe Ster. Burgemeester Sicko Heldoorn hing de speciaal ontworpen kinderburgemeestersketen om bij Bibi, die zich de eerste kinderburgemeester van Waterland mag noemen.

"Vet cool"

"Vet cool dat ik kinderburgemeester ben geworden",aldus Bibi vorige week tegen de redactie van Ons Streekblad. 230 leerlingen van school de Blauwe Ster waren aanwezig bij de officiële installatie, waar wethouder van de Weijenberg en burgemeester Heldoorn nog even een toelichting gaven over het belang van een kinderburgemeester voor Waterland. Met het instellen van de functie van kinderburgemeester verwacht de gemeente dat kinderen een sterkere band krijgen met de gemeente en de Waterlandse samenleving. Andersom is het doel ook meer betrokkenheid van de gemeente(politiek) bij de jeugd.

Speciale ambtsketen

De kunstenaressen Vera Schoone en Anneke Mulder uit Waterland hebben de speciale kinderburgemeester-ambtsketen gemaakt. Vera Schoone en Anneke Mulder, zijn beide lid van de Waterlandse Kunstkring. Nadat Vera het medaillon met de zwaan van Waterland had ontworpen is Anneke aan de slag gegaan met porselein. De tussenstukjes van de keten verbeelden water. Samen met twee zwaneneieren is het tot een Waterlands geheel gemaakt.

Bibi zal de komende tijd kennismaken met het college en de gemeenteraad en aanwezig zijn bij diverse officiële momenten van de gemeente zoals bijvoorbeeld Koningsdag en de Sinterklaasintocht.

Haar grootste doel is een klimaattop organiseren voor en door kinderen in gemeente Waterland.

Lees het interview met Bibi op www.rodi.nl/waterland.