Nog veel vragen over de fatale nacht van de veertienjarige Tamar.
Nog veel vragen over de fatale nacht van de veertienjarige Tamar. (Foto: Intervisual)

Wat is er gebeurd met de veertienjarige Tamar

ZUIDERWOUDE - Tamar, het veertienjarige meisje dat in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.00 uur in de berm op de werd gevonden heeft rond 01.00 uur, na een woordenwisseling met haar ouders, haar ouderlijk huis verlaten. Het meisje werd door de politie in de berm op de Zeedijk gevonden toen zij naar Marken onderweg waren in verband met haar vermissing. De politie heeft haar nog geprobeerd te reanimeren. Helaas mocht dit niet meer baten. Wat zich tussen 01.00 en 04.00 uur heeft afgespeeld blijft voor iedereen een raadsel. De moeder van Tamar, Trijntje Boes, vraagt getuigen en met name de dader om zich te melden.

Marken in diepe rouw

Toen de agenten rond 04.0 uur van Zuiderwoude richting Marken reden, om de vermissing van Tamar te onderzoeken, zagen zij een levenloos lichaam in de berm liggen. Na onderzoek bleek het om de vermiste Tamar te gaan.

Op het moment dat Tamar gevonden werd was er niemand op plaats delict aanwezig. Op het asfalt zijn remsporen aangetroffen waardoor de politie er vanuit gaat dat het een aanrijding betreft. De politie kan dit nog niet bevestigen.

"Hoewel er remsporen zijn aangetroffen nabij de plek waar het dode meisje werd aangetroffen, staat nog niet vast dat ze bij een aanrijding om het leven is gekomen, benadrukt de politie. "We hebben nog geen helder beeld van wat er precies gebeurd is", aldus de woordvoerder. "Daarom hopen we dat er getuigen zijn geweest die ons meer kunnen vertellen."

Wat er tussen 01.00 en 04.00 uur is gebeurd blijft nog een raadsel

Raadsel

De politie focust zich momenteel op wat er voorafgaand aan de aanrijding is gebeurd om mogelijke verbanden te kunnen leggen. Camerabeelden worden bekeken en getuigen worden gehoord.

De moeder van Tamar, vraagt in het tv programma op NPO1 van dinsdagavond dat de dader zich alsnog bij de politie gaat melden. "Ik red Tamar toch niet meer, maar ik wil wel rechtvaardigheid. Mijn leven is kapot. Maar ik heb nog vragen. Degene die dit op z'n geweten heeft, heeft ook geen leven meer", aldus Trijntje, die samen met een politieagent en de dominee van de kerk waar zij lid van zijn aan tafel bij talkshow Op1 te gast waren.

'Ik wil nog iets voor Tamar doen, maar bovenal duidelijkheid over wat zich de fatale nacht heeft afgespeeld. Ik denk dat de dader de beste antwoorden heeft om te kunnen vertellen wat er die avond gebeurd is. Wil weten of ze heeft omgekeken, of ze heeft gemerkt dat er een auto aankwam. Dat weet alleen degene die in de auto zat.

Tamar

Tijdens de aflevering Op1 vertelde Trijntje over Tamar en de beruchte nacht die zij nooit meer zullen vergeten.

"Tamar was een heel lief meisje, heel erg vergevingsgezind en bleef nooit lang boos. Was niet het type dat een ander in ellende wilde brengen."

Vrijdagnacht

Voordat Tamar het ouderlijk huis rond 01.00 uur verliet had zij een woordenwisseling met haar ouders. Door het feit dat de jongeren niet meer naar school hoefden 's ochtends, bleef Tamar steeds langer op en ging ze steeds later haar bed uit. Trijntje wilde dat niet meer hebben en had haar dochter gezegd 's avonds weer gewoon om middernacht, wanneer zijzelf ook naar bed gingen, naar bed te gaan.

Tamara was het daar niet mee eens en trok rond 01.00 uur haar jas aan en liep naar buiten. Haar moeder is haar per fiets gaan zoeken. Toen zij Tamar twee uur later nog steeds niet hadden gevonden hebben zij de politie gebeld.

Nog geen verdachte

Naar aanleiding van tv programma zijn er tientallen tips binnengekomen bij de politie. In het onderzoek zijn nog geen verdachten aangehouden.

Lees verder op pagina 3

Nog veel vragen over de fatale nacht van de veertienjarige Tamar.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding