Als uw kind in groep 8 zit, denkt u samen met uw hem of haar vast al na over de keuze voor een middelbare school
Als uw kind in groep 8 zit, denkt u samen met uw hem of haar vast al na over de keuze voor een middelbare school Foto: Roger Cremers.

Online voorlichting M.B.O van de PSG

PURMEREND - Als uw kind in groep 8 zit, denkt u samen met uw hem of haar vast al na over de keuze voor een middelbare school. Januari en februari is traditioneel altijd de periode waarin de open dagen van de middelbare scholen plaatsvinden. De kans is heel groot dat de open dagen door corona niet doorgaan. De Purmerendse ScholenGroep organiseert de voorlichting voor leerlingen uit groep 8 en hun ouders daarom ook op een online manier.

Voorbereiding op de schoolkeuze

Wat nog wel fysiek kan zijn de meeloopdagen. De Purmerendse ScholenGroep organiseert van november tot en met februari meeloopdagen voor kinderen uit groep 8 die een middag willen meelopen. Uw kind krijgt een leuk bedrukt mondkapje op deze meeloopdagen. Daarnaast houdt de school zich uiteraard aan alle veiligheidsvoorschriften. Ouders kunnen niet mee naar de meeloopdagen. Kijk op de websites van de scholen om uw kind aan te melden voor deze meeloopdagen.

Webinars

Om ook alle ouders te kunnen informeren en de kans te geven kennis te maken met de middelbare scholen in Purmerend en omgeving worden webinars georganiseerd; ‘De overstap naar de middelbare school’. Deze webinars worden georganiseerd in samenwerking met het Clusius College en SG de Triade. Op deze avonden kunt u kennismaken met acht middelbare scholen uit Purmerend en omgeving. U krijgt ook de gelegenheid om vragen te stellen. Via www.psg.nl, of op de website van één van de deelnemende scholen kunt u zich aanmelden.

Data

Er zijn drie verschillende webinars, passend bij het voorlopig advies voor een schoolniveau, dat een leerling uit groep 8 van de basisschool krijgt. Er zijn geen kosten aan verbonden. Elk webinar begint om 18.30 uur.


Donderdag 12 november is er een webinar door scholen met Praktijkonderwijs, VMBO-basisberoepsgerichte leerweg, VMBO kaderberoepsgerichte leerweg en VMBO gemengde/ theoretische leerweg (mavo). De scholen waar u deze avonden mee kunt kennismaken zijn SG W.J. Bladergroen, Clusius College, SG Gerrit Rietveld en SG De Triade. Dinsdag 17 november en donderdag 19 november is er een webinar door scholen met VMBO theoretische leerweg (mavo) + mavo/havo-brugklas. De scholen waar u deze avonden mee kunt kennismaken zijn SG Antoni Gaudí en SG Nelson Mandela. Dinsdag 24 november en donderdag 19 november is er een webinar voor scholen met havo en vwo. De scholen waar u deze avonden mee kunt kennismaken zijn Da Vinci College en Jan van Egmond Lyceum.

Kijk op www.psg.nl voor een overzicht van de scholen.