Afbeelding
((Foto: aangeleverd))

Gaia Uitvaartbegeleiding: maatregelen corona

Katia Mulder: “Wij volgen de instructies van het RIVM en de GGD op. Daarnaast is er steeds overleg met diverse organisaties in de uitvaartbranche. Het enige waar wij ons niet aan houden is het thuiswerken. Wij komen gewoon bij nabestaanden thuis, omdat juist dat contact en die aanwezigheid zo belangrijk is in deze toch al moeilijke tijd.

Ook bij uitvaarten worden maatregelen getroffen om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

Sinds maandag 9 november 2020 mogen er maximaal 30 personen bij een uitvaart aanwezig zijn (kinderen onder de 13 jaar en personeel tellen hierbij niet mee). Wanneer de naaste familie met meer dan 30 personen zijn, kan er via de veiligheidsregio speciale toestemming aangevraagd worden. In overleg met de nabestaanden kijken we of zij in aanmerking komen voor deze ontheffing en hoe dit eventueel anders kan worden opgelost. Veel uitvaartlocaties bieden ook de mogelijkheid om uitvaartbijeenkomsten live te kunnen volgen via livestreaming.

Nieuwe mogelijkheden

De horeca in uitvaartcentra is wel gewoon open, maar ook daar zijn regels ingesteld. Iedereen blijft zitten met een consumptie, er mag niet gecondoleerd worden of gelopen worden om bij elkaar te gaan staan of zitten. In sommige uitvaartcentra is alcohol zelfs verboden en het dragen van een mondkapje is verplicht. Wij begrijpen dat dit bijna onmogelijk is om aan nabestaanden voor te leggen en wij realiseren ons dat er veel dingen niet meer mogelijk zijn door deze maatregelen en dat het begeleiden van een uitvaart een heel andere invulling krijgt. Maar ook zien wij nieuwe mogelijkheden, creatieve oplossingen en proberen er alles aan te doen om zoveel mogelijk te doen wat wel mogelijk is.

Vragen

Heeft u vragen neem gerust contact op met Gaia Uitvaartbegeleiding, tel. 06 83986565 (24/7 bereikbaar). E: info@gaia-uitvaart.nl Zie ook www.gaia-uitvaart.nl

Afbeelding